Lounais-Häme Forssa

Rakennusliike myi suojellun makasiinin kiinteistöyhtiölle – Forssa ei muuta kaavaa, mutta makasiinin myynti on mahdollista

Rakennus tontteineen on nyt erotettu omalle kiinteistöyhtiölle.
Puuvillamakasiini on keskellä Makasiininrannan aluetta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Puuvillamakasiini on keskellä Makasiininrannan aluetta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Rakennusliike Laaksokunnas oy:n kaavanmuutoshakemus Makasiininrannasta ei anna aihetta toimenpiteisiin. Forssan kaupunginhallitus totesi puuvillamakasiinin asemakaavan olevan täysin ajantasainen ja merkitsi yhdyskuntalautakunnan antaman lausunnon ja sen perusteena olleet seikat tiedokseen. Hallintosäännön mukaan juuri kaupunginhallitus arvioi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen asemakaavan ajantasaisuuden.

Rakennusliike Laaksokunnas on nyt myynyt puuvillamakasiinin rakennuksen ja tontin vastaperustamalleen kiinteistöyhtiölle, Kiinteistö oy Forssan Puuvillamakasiinille, mikä mahdollistaa makasiinin myynnin eteenpäin. Myynti ei olisi mahdollista, ellei tonttia erota muusta rakennusliikkeen tonttivarannosta. Kiinteistöyhtiön osakepääoma on 0 euroa, koska heinäkuun alusta osakeyhtiön perustaminen ei ole vaatinut lainkaan alkupääomaa.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi toteaa, että mahdollinen myynti ei vaikuta omistajan vastuuseen makasiinin kunnossapidosta ja säilyttämisestä.

 

Rakennusliike Laaksokunnas oli jättänyt Forssan kaupungille Makasiininrannasta kaavamuutoshakemuksen, jonka mukaan puuvillamakasiinin suojelumerkintä tulisi poistaa ja rakennuksen tontille tulisi osoittaa kaksi kolmikerroksista kerrostaloa. Vastaava kaavamuutoshakemus oli käsittelyssä viisi vuotta sitten, eikä se silloinkaan johtanut muutokseen.

Yhdyskuntalautakunta totesi syyskuun alussa kaupunginhallitukselle lausuntonaan, ettei tilanne ole muuttunut vuodesta 2014 muilla tavoin kuin siten, että koko muu kortteli on kokonaisuudessaan toteutunut kaavan mukaisesti. Makasiinirakennuksen purkamista vastaan olivat lausunnoissaan myös Museovirasto ja Hämeen ely-keskus.

Kaavan mukaan makasiini voi toimia kaikenlaisina aluetta palvelevina tiloina kuten varastona, autotallina, askartelu-, kokoontumis- tai kerhotiloina sekä toimisto- ja liiketiloina. FL

 

Luitko tämän: Moni forssalainen jatkaisi makasiinin suojelua – Kohtalo selvinnee elokuussa

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic