Lounais-Häme

Rakennusurakoiden epäselvyydet esillä valtuustossa

Someron kaupunginvaltuuston lista oli lyhyt ja selkeä. Varsinaisia asioita oli kolme, joista kaikki hyväksyttiin ilman puheenvuoroja.

Valtuusto siunasi palvelutalo Tervaskannon toimintojen uudelleen järjestelyn ja tiloihin liittyvän korjaustarpeen lisämäärärahan. Samoin nuija kopautettiin ympäristönsuojeluviranomaisen uusille taksoille ja metsämaan myynnille Kivikallion alueelta.

Tämän jälkeen Riitta Lehtinen (sd.) tiedusteli kaupunginjohtaja Sami Suikkaselta Kiiruun koulun ja uimahallin rakennusurakoihin liittyvistä epäselvyyksistä. Suikkanen kuittasi kysymykset vastaamalla, ettei hän ole teknisesti kykenevä arvioimaan mahdollisia riskitekijöitä.

-Asia etenee teknisen lautakunnan kautta. Tiistaina on lautakunnan ylimääräinen kokous.

Lautakunnan puheenjohtaja Jouko Elo (sd.) avasikin tilannetta valtuutetuille.

– Kiiruun koulussa on tehty materiaalivaihdoksia, joita ei ole hyväksytetty tilaajalla. Koulua rakennetaan Terve talo -kriteerien mukaan, jolloin kaikki materiaalivaihdokset pitäisi hyväksyttää, Elo totesi.

Tekninen lautakunta ottaa kantaa mahdollisiin toimenpiteisiin. Ensi viikon varsinaisessa kokouksessa lautakunnalla on listallaan uimahallin kuntoraportti.

-Uimahallin seinässä havaittiin noin vuosi sitten kosteutta. Ilmastoinnin säädöissä oli ongelmia, mutta sen lisäksi on tehty rakenteellisia ratkaisuja, jotka poikkeavat suunnitelmista, Elo sanoi.

Kokouksessa tehtiin myös yksi valtuustoaloite. SDP:n valtuustoryhmä esittää, että perhepäivähoitajien kulukorvauksia ja peruspalkkaa nostetaan. Lisäksi aloitteessa esitetään, että Somerolla selvitetään mahdollisuutta räätälöidä uusille hoitajille koulutusta.

Aloitteen takana on päivähoitopaikkojen lisätarve Somerolla. SDP:n valtuustoryhmän mielestä uusiin tiloihin panostamisen sijaan kannattaisi houkutella uusia perhepäivähoitajia. FL

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/32333-normaalia-tyomaatoimintaa-somerolla-selvitetaan-suunnitelmista-poikkeamista

 

Uusimmat

Fingerpori

comic