Lounais-Häme

Rakennusvalvonnan yhteistyötä tarkastellaan vielä Tammelassa

Tammelan kunnanhallitus haluaa vielä rukata rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun tehtävien hoidon yhdistämistä Forssan ja seudun kuntien kanssa.

Kunnanhallitus palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Kunnanhallitus haluaa selvittää muun muassa kuntiin suunnitellun työn kustannukset ennen lopullista päätöksentekoa.

Ympäristölautakunta ei hyväksynyt viime viikon kokouksessa esitystä rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun yhteistyöstä Forssan, Jokioisten ja Ypäjän kanssa.

Kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo, että yhteistyösopimuksesta ja sen vaikutuksista on keskusteltu runsaasti lautakunnan kokouksen jälkeen.

-Asia päätyi myös kunnanhallituksen listalle keskusteltavaksi. Seutukunnallisestikin pohditaan mitä yhteistyön edistämiseksi voidaan tehdä, Larsson lisää.

 

Lautakunta katsoi, että palvelut tammelalaisille huononisivat. Se pelkäsi myös, että mallissa on vaara nouseviin kustannuksiin.

Suunnitelmassa kolmen kunnan rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun henkilöstö olisi siirtynyt Forssan kaupungin palvelukseen ja fyysisesti Forssaan.

Seudun teknisen toimen viranhaltijoista muodostettu työryhmä sai toimeksiannon yhteistyön valmisteluun kunnilta. Kunnat määrittelevät kantansa vielä ennen kesän kokoustaukoa.

Kuntien tavoite on ollut käsitellä asia valtuustotasolla vielä ennen kesätaukoa. Tammelassa valtuusto on koolla jo ensi maanantaina 4. kesäkuuta. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/51895-tammela-sanoi-ei-rakennusvalvonnan-ja-ymparistonsuojelun-kuntayhteistyolle

 

Uusimmat

Fingerpori

comic