Lounais-Häme Urheilu Forssa

Ranch Kellyn kilpauraa juhlistetaan Pilvenmäellä – Hevonen saapumassa fanien ihailtavaksi Forssaan

Pitkin ravipäivää näytetään screeniltä Ranch Kellyn vanhoja juoksuja ja haastatellaan hevosen tärkeitä taustahenkilöitä.
Ranch Kelly voitti Hannu Torvisen ohjastamana ylivoimaisesti Tammavaltikan 2018 Pilvenmäen raviradalla Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela
Ranch Kelly voitti Hannu Torvisen ohjastamana ylivoimaisesti Tammavaltikan 2018 Pilvenmäen raviradalla Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela

Ranch Kelly ei kilpaile Pilvenmäen raveissa lauantaina puolustamassa Tammavaltikan viime vuoden voittoaan, mutta uransa päättänyt hevonen on kuitenkin tulossa fanien ihailtavaksi Forssaan. Ranch Kellyä juhlistetaan Tammavaltikka-ravien yhteydessä monin eri tavoin.

– Ranch Kellyn tulo Forssaan on varmistunut, mutta pitää toki muistaa, että hevosen terveystilanteen ehdoilla mennään, Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sanoo.

Hirvosen mukaan Ranch Kellyn on tarkoitus saapua radalle lauantaina noin kello 17.40 starttaavan kymmenennen lähdön jälkeen. Tällöin Ranch Kellyltä riisutaan kengät ja sen kunniaksi järjestetään juhlallisuudet. Tämän jälkeen ajetaan päivän päälähtö eli Tammavaltikka.

– Pitkin ravipäivää näytetään screeniltä Ranch Kellyn vanhoja juoksuja ja haastatellaan hevosen tärkeitä taustahenkilöitä. Paikalla ovat omistaja-valmentaja Anne Luttisen lisäksi ainakin kasvattaja Katri Rantala ja kengittäjä Simo Ikonen. Mukana on myös hevosen uskollisia faneja.

Hirvosen mukaan alun perin oli tarkoituksena, että Ranch Kelly olisi juossut uransa viimeisen kilpailun Tammavaltikassa. Vaikka ura ehtikin päättyä jo kesäkuun lopussa juostuun Suur-Hollola-ajoon, hevosen hienoa uraa haluttiin kuitenkin juhlistaa Pilvenmäellä.

Vuoden hevonen 2018

Vuoden hevoseksi Suomessa vuonna 2018 valittu Ranch Kelly ansaitsi kilpailu-urallaan 561 604 euroa. Tammavaltikan lisäksi se voitti viime vuonna muun muassa Suur-Hollola-ajon ja Suomen mestaruuden. Kilpailu-ura päättyi tänä vuonna Suur-Hollola-ajon kakkostilaan.

Ranch Kellyn nimissä on useita Suomen ennätyksiä, ja ennätyksellään 9,7a se on yhdessä Brad De Veluwen kanssa kaikkien aikojen nopein Suomessa syntynyt lämminveriravuri. Viime vuonna Ranch Kelly juoksi myös tammojen pitkän radan maailmanennätyksen 10,1a 2100 metrin matkalla, kun se voitti Ranskan Vincennesissä.

Nyt 11-vuotias Ranch Kelly siirtyy kilpailu-uran päättymisen jälkeen siitosuralle, ja se on todettu kantavaksi ruotsalaisesta huippuoriista Maharajah. Ranch Kellyn omistaa Kelly’s Team Mäntyharjulta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic