Lounais-Häme

Rankka päivä Fiat Chryslerille - toimitusjohtaja kuoli, osavuosikatsaus oli heikko

Milano
25.07.2018, 17:18

Talous

Autoyhtiö Fiat Chryslerin osakkeiden arvo putosi nopeasti yli 10 prosenttia sen jälkeen, kun yhtiö julkisti heikkoja talouslukuja osavuosikatsauksessaan. Yhtiön voitto supistui tämän vuoden toisella neljänneksellä 35 prosenttia viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna ja oli 754 miljoonaa euroa.
Datayhtiö Factsetin mukaan analyytikot olivat arvioineet yhtiön voittojen olevan selvästi nyt julkistettua suurempia, noin 1,3 miljardia euroa. Osakekurssin alettua pudota yhtiö keskeytti hetkeksi osakkeillaan käytävän kaupan Milanon pörssissä.
Iltapäivällä kurssipudotus taittui hieman yli 9 prosenttiin.
Osavuosikatsauksessa kävi kuitenkin ilmi jotain hyvääkin: yhtiön kassavirta oli kesäkuun lopussa ensimmäistä kertaa plussan puolella. 500 miljoonan euron kassavirtaa pidetään hyvänä tuloksena, sillä Fiat Chryslerilla oli vielä vuoden 2014 lopussa 7,7 miljardia euroa velkaa.
Heikko vuosineljännes julkistettiin vain joitakin tunteja sen jälkeen, kun yhtiön pitkäaikaisen toimitusjohtajan Sergio Marchionnen kuolemasta kerrottiin.

”Levitit italialaista ylpeyttä koko maailmaan”

Marchionne ehti toimia Fiatin johdossa 14 vuotta ja tuoda yhtiön konkurssin partaalta yhdeksi Italian menestyneimmistä yrityksistä. Hän oli muun muassa vastuussa päätöksestä yhdistyä yhdysvaltalaisen Chryslerin kanssa vuonna 2009.
– Kiitos työstäsi, vaivannäöstäsi ja saavuttamistasi tuloksista. Levitit italialaista ylpeyttä koko maailmaan, kirjoitti Italian pääministeri Paolo Gentilonipikaviestipalvelu Twitterissä.
Italian parlamentissa pidettiin Marchionnen kunniaksi minuutin hiljainen hetki, joka päätettiin aplodeihin.
Marchionne siirtyi viime viikonloppuna sivuun toimitusjohtajan pestistään, koska oli vakavasti sairas kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen jälkivaikutusten takia. Hän oli kuollessaan 66-vuotias.

https://twitter.com/PaoloGentiloni/status/1022052988578398208

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic