Lounais-Häme Forssa

Rankkasade aiheutti Forssassa vesivahinkoja, salama iski puuhun

Sade Kuva: Toni Kitti
Ensi viikosta on tulossa sateinen Forssassa ja muualla Suomessa. Kuva: Toni Kitti

Perjantaina iltapäivällä Forssan seutua riepotellut rankkasade aiheutti Forssassa kolme vesivahinkoa ja yhden salamaniskun, johon tarvittiin pelastuslaitoksen apua.

Ensimmäinen hälytys tuli omakotitalosta Kurkelankadulta. Siellä talon asukas oli huomannut, että kylpyhuoneen lattiakaivosta lähti vesi nousemaan ylöspäin. Kun vesi alkoi hiljalleen täyttää pesuhuoneen, asukkaan omat keinot kävivät vähäisiksi, ja hän hälytti pelastuslaitoksen paikalle. Kun vieressä asuva naapuri näki, että palokunta oli paikalla, hän kiirehti kutsumaan pelastuslaitoksen myös omaan kotiinsa. Hänelläkin oli vesi lähtenyt nousemaan viemäreistä.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan vesivahingot johtuivat siitä, että rumpuputket eivät vetäneet kunnolla ja joka paikka ojia myöten oli täynnä vettä.

Hieman myöhemmin pelastuslaitos sai hälytyksen Ahlströminkadulle Forssaan. Siellä teollisuuslaitoksen kellariin oli tulvinut puoli metriä vettä. Henkilökunnan mukaan vettä on tullut tiloihin ennenkin rankkasateen aikana, mutta tällä kertaa sitä oli tullut selvästi enemmän kuin aiemmin. Pelastuslaitos vei henkilökunnalle lisää pumppuja veden tyhjentämiseksi kellarista.

Ukkosmyräkkä toi mukanaan myös voimakasta salamointia. Forssassa Kuustontiellä salama iski suureen koivuun. Koivu otti osumaa, mutta siihen ei tullut merkittäviä vaurioita. Pelastuslaitos kävi tarkistamassa puun kunnon ja totesi, että akuuttia vaaraa ei ole, mutta kehotti talon asukasta kutsumaan ammattimetsurin paikalle kaatamaan hankalassa paikassa kasvaneen puun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic