Lounais-Häme

Rankkasateet nostattivat äkkitulvia Mallorcalla - ainakin kahdeksan kuollut

Helsinki/Palma de Mallorca
10.10.2018, 13:30

Ulkomaat

Espanjassa Mallorcan saarella ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut rankkasateiden nostattamissa äkkitulvissa, kertoo espanjalaismedia.
Lisäksi ainakin yhdeksän ihmistä on edelleen kateissa. Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan, kun pelastustyöt etenevät.
Rankkasateet alkoivat eilen illalla. Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu odottaa.
Espanjalaismedian mukaan tuhot ovat pahimmat saaren itäosissa, missä tavallisesti kuiva joenuoma tulvi yli äyräidensä. Kaduille nousseet vesi- ja mutamassat veivät mukanaan kokonaisia autoja.
Sanomalehti El Paisin mukaan kuolonuhrien joukossa on brittipariskunta, jonka taksi joutui tulvavesien saartamaksi. Taksikuski on kateissa.
Ainakin 200 ihmistä joutui viettämään yön hätämajoituksessa. Pahiten kärsineillä alueilla viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä pysymään tänään kotona. Myös osa kouluista on suljettu.
Twitterissä Suomen Espanjan-suurlähetystö kehottaa Mallorcalla oleskelevia suomalaisia noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita sekä olemaan suoraan yhteydessä omaisiinsa. Ei ole tarkalleen tiedossa, kuinka monta suomalaista Mallorcalla parhaillaan oleskelee.

https://elpais.com/politica/2018/10/09/actualidad/1539116387_575481.html
https://twitter.com/EmbFinMadrid/status/1049952671359279104

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti