Lounais-Häme

Ranskan äärioikeistolainen Le Pen psykiatrisiin testeihin - julkaisi väkivaltaisia Isis-kuvia

Pariisi
20.09.2018, 19:05

Ulkomaat

Oikeus on määrännyt Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen liittouman johtajan Marine Le Penin psykiatrisiin testeihin. Le Pen paheksui päätöstä tänään Twitter-tilillään ja jakoi kopion oikeuden määräyksestä.
Le Pen jakoi joulukuussa 2015 muutama viikko Pariisin terrori-iskun jälkeen tilillään väkivaltaisia kuvia Isisin julmuuksista. Kuvien joukossa oli esimerkiksi toimittaja James Foleyn ruumis, jolta oli katkaistu kaula. Myöhemmin Le Pen poisti kuvan Foleyn perheen pyynnöstä.
Oikeuden määräys on päivätty 11. syyskuuta, ja siinä todetaan, että psykiatriset testit on tehtävä mahdollisimman pikaisesti, jotta saataisiin selville muun muassa onko hän kykenevä ymmärtämään lausuntoja ja vastaamaan kysymyksiin.
– Tämä on hulluutta! raivosi Le Pen, itsekin juristi.
– Luulin kokeneeni jo kaiken, mutta ei! ”Oikeuslaitos” laittaa minut psykiatrisiin testeihin, koska tuomitsin Daeshin (Isisin) kauhut tviiteissä. Kuinka pitkälle he oikein aikovat mennä? poliitikko tviittasi.

Tukea sekä myötäilijöiltä että vastustajilta

Le Penin mukaan oikeuden päätös on osa hallinnon juonta häntä vastaan.
Toimittajille Le Pen sanoi, että hän kokee valtion vainoavan häntä.
– Tietenkään en aio alistua mihinkään psykiatrisiin testeihin, Le Pen sanoi.
Ranskan lainsäädännössä ei ole minkäänlaisia laillisia metodeja pakottaa ketään tottelemaan tämän tyyppistä oikeuden määräystä.
Syyttäjä sanoo, että psykiatriset testit ovat rutiinia tapauksissa, jossa on levitetty väkivaltaisia viestejä, mutta hänen kommenttinsa eivät rauhoittaneet Le Peniä tai hänen liittolaisiaan.
Muun muassa Italian äärioikeistolainen sisäministeri Matteo Salvinitviittasi sympatiansa Le Penille, mutta hän sai tukea myös poliittisilta vastustajiltaan.
– Tämä ei ole oikea tapa vähentää äärioikeiston suosiota, ranskalainen vasemmistojohtaja Jean-Luc Melenchon kirjoitti Twitterissä.
Ranskan lainsäädäntö kieltää väkivaltaisen kuvien julkaisemisen paikassa, jossa alaikäiset voivat nähdä ne.
Le Pen menetti parlamentaarisen immuniteettinsä kuvien takia ja hänen syytettiin jakavan viestejä, jotka lietsovat terrorismia tai pornografiaa tai vahingoittavat ihmisarvoa.
Jos Le Pen tuomitaan, hän voi joutua jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan ja saada 75 000 euron sakot.
Le Pen hävisi viime vuonna Ranskan presidentinvaaleissa Emmanuel Macronille.

https://twitter.com/MLP_officiel/status/1042702901783785472
https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1042743595021815808
https://twitter.com/JLMelenchon/status/1042712312271056896

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic