Ranskan polttoaineprotestit jatkuivat vaisumpina - eilen yli 400 ihmistä sai vammoja

Pariisi
18.11.2018, 20:12

Ulkomaat

Ranskan tieliikennettä lauantaina puurouttaneet mielenosoitukset ovat jatkuneet sunnuntaina, mutta vaisumpina. Silti myös tänään mielenosoittajat ottivat yhteen sekä poliisien että autoilijoiden kanssa.
Caenin lähellä poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoitusten hajottamiseen mielenosoittajien vahingoitettua liikennetutkaa.
Lauantain polttoaineprotesteissa loukkaantui lopulta yli 400 ihmistä. Loukkaantuneiden joukossa on kolmisenkymmentä poliisia, sotilaspoliisia tai palomiestä.
Mielenosoituksia järjestettiin yli 2 000 paikassa. Protesteihin osallistui sisäministeri Christophe Castanerin mukaan noin 288 000 ihmistä. Muutama tuhat pysyi kaduilla yön yli. Monin paikoin mielenosoittajat kahakoivat sekä autoilijoiden kanssa että keskenään.
– Tietyissä paikoissa (mielenosoittajilla) oli paljon alkoholia, mikä johti tähän idioottimaiseen käytökseen, Castaner sanoi.
Protesteilla on vastustettu korkeaa bensan ja etenkin dieselin hintaa.

Vain joka neljäs tyytyväinen

Asiantuntijoiden mukaan mielenosoitukset kuvastavat laajalle levinnyttä turhautuneisuutta presidentti Emmanuel Macronia kohtaan.
Macron jatkaakin painiskelua laskevien kannatuslukujen kanssa. Sunnuntaina julkaistussa Ifop-kannatusmittauksessa vain 25 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa presidenttiin tyytyväisiä. Erittäin tyytyväisten osuus oli neljä prosenttia. Vastaajista 39 prosenttia oli erittäin tyytymättömiä presidenttiin.
Tutkimus tehtiin marraskuun alussa, ja siihen haastateltiin lähes 2 000:ta ihmistä.
Macronin kannatus on silti korkeampi kuin edeltäjällään Francois Hollandella, jota kannatti vastaavana ajankohtana presidenttikaudella 20 prosenttia kansasta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic