Lounais-Häme

Ranskan presidentti Macron tapaa Niinistön ja Sipilän

Helsinki
30.08.2018, 07:54

Kotimaa

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vierailu Suomeen jatkuu tänään virallisilla keskusteluilla. Aamupäivällä Macron neuvottelee presidentti Sauli Niinistön ja iltapäivällä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa. Esillä ovat muun muassa turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, EU, suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin sekä arktiset kysymykset ja ilmastonmuutos.
Presidentti Niinistön mukaan Suomi ja Ranska antavat tänään yhteisen julkilausuman Euroopan puolustuksesta.
Eilen presidentinlinnassa pitämässään puheessa Niinistö sanoi, että Suomi kuuluu Ranskan kanssa siihen ydinjoukkoon, joka haluaa vahvistaa laaja-alaisesti eurooppalaista turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.
Niinistö myös sanoi pitävänsä Macronin eurooppalaista interventioaloitetta tärkeänä osana kehitystä.
– Tämän rinnalla on luontevaa myös tiivistää kahdenvälistä puolustuspoliittista yhteistyötä, Niinistö sanoi puheessaan.
Macronin vierailua sävyttää hänen hallituksensa suosituimpiin jäseniin kuuluneen ympäristöministeri Nicolas Hulot’n yllättävä eroilmoitus toissapäivänä.

Helsingin liikenteessä katkoja

Keskustelujen päätteeksi Niinistö ja Macron pitävät Presidentinlinnassa yhteisen lehdistötilaisuuden.
Macronin vierailuohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla sekä tutustuminen Aalto-yliopistoon yhdessä pääministerin Sipilän kanssa. Puolisot Brigitte Macron ja Jenni Haukio puolestaan tutustuvat päivän aikana Helsingin pian avautuvaan uuteen lastensairaalaan ja Suomenlinnaan.
Helsingin poliisin mukaan vierailu aiheuttaa liikenteeseen aamusta asti lyhyitä katkoksia, jotka keskittyvät Länsi-Helsinkiin ja Helsingin keskustaan.
Ranskan presidenttiparin vierailu alkoi jo eilen vastaanottoseremonioilla ja illallisilla Presidentinlinnassa. Kyseessä on Macronin ensimmäinen vierailu Suomeen.
Presidentti Niinistö vieraili Ranskassa edellisen kerran vuonna 2015, jolloin hän osallistui Pariisin ilmastokokoukseen. Virallisen vierailun Ranskaan presidentti Niinistö teki vuonna 2013.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti