Lounais-Häme

Ranskan tulli kummasteli suomalaisten tyhjänä käyvää autoa - kalojen seasta löytyi 650 kiloa kokaiinia

Helsinki
05.10.2018, 20:29

Kotimaa

Suuren kokaiinilastin kanssa Ranskassa kiinni jäänyt suomalaiskuljettaja syyttää kyydissä ollutta suomalaista lastin sisällöstä. Mies on kertonut kuulusteluissa, että ei tiennyt lastista. Ranskalainen tuomioistuin kertoi asiasta tiedotteessa.
Miehiä on vaadittu vangittavaksi Ranskassa, mutta päätöstä vangitsemisesta ei ollut vielä alkuillasta perjantaina tehty.
Kyydissä ollut mies kuului vielä 2010-luvun alkupuolella Helvetin enkeleihin ja tuomittiin muun muassa alkoholin ja tupakan myymisestä jengin kerhotiloilla. Mies on vaiennut kuulusteluissa.
Ranskan tullista kerrotaan STT:lle, että miehet jäivät kiinni rutiinitarkastuksessa. Tullimiehet huomasivat bensa-asemalle parkkeeratun kylmäauton, jonka moottori kävi yhä. Auton matkustamossa ei ollut ketään.
Kuski ja hänen seurassaan ollut toinen suomalainen löytyivät bensa-asemalta. Tulli päätti tarkistaa 1,8 tonnin kalalastin, koska huomasi epäjohdonmukaisuuksia rahtiasiakirjoissa.
– Autosta löytyi kymmeniä kokaiinipaketteja, tullista kerrotaan.

Molemmat asuneet Ruotsissa

Molemmilta suomalaisilta löytyvät osoitetiedot samoilta alueilta Tukholman Hägerstenistä. Rikosrekisterin kohdalla henkilöhistoriat alkavat erota.
Rekkakuskina toimineelta mieheltä ei löydy Ruotsista tai Suomesta minkäänlaista rikoshistoriaa. Hänellä ei ole tiettävästi jengitaustaa.
Helvetin enkeleihin kuuluneelta mieheltä sen sijaan löytyy rikoshistoriasta tuomiot muun muassa törkeästä huumerikoksesta, alkoholirikoksesta, tupakan myyntirikoksesta ja veropetoksesta.
Poliisin esitutkintamateriaaleista selviää, että mies sai kokelasjäsenyyden Helvetin enkelien Lappeenrannan osastossa marraskuussa 2012.
– No terveppä terveppä, se on rospektin (prospect eli kokelasjäsen) rämä, kun täällä ku soittelee, mies iloitsi tällöin toiselle enkelille puhelimessa esitutkintapöytäkirjan mukaan.
Ura jengissä on ainakin paperilla jäänyt lyhyeksi, koska mies on sittemmin ilmeisesti eronnut enkeleistä. Helvetin enkelit -taustasta kertoi ensimmäisenä torstaina MTV, ja tietoja miehen taustasta löytyy muun muassa vanhoista tuomioista ja esitutkintamateriaaleista.
Enkelitaustaisella Ruotsissa syntyneellä miehellä on ollut eri maiden kaupparekisteritietojen perusteella yritykset rekisteröitynä aiemmin Suomen lisäksi ainakin Espanjassa ja Virossa.

KRP: Takana kansainvälinen organisaatio

Erikoistutkija Jari Leskinen keskusrikospoliisista laskeskeli torstaina STT:lle, että kymmenien miljoonien eurojen kokaiinilasti täyttäisi Suomen markkinat vuosikymmeniksi. Leskinen arvioi, että lastin takana täytyy olla jokin voimakas eurooppalainen tai venäläinen rikollisryhmä, joka pystyy kantamaan mahdollisen tappion suuren kertaerän menetyksestä.
Leskinen arvioi, että lasti ei voinut olla matkalla Suomeen. Ranskan Tullin mukaan lastin määränpääksi oli merkitty Hollanti.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/uutta-tietoa-ranskan-jattimaisesta-kokaiinitakavarikosta-tallaisia-ovat-kiinni-jaaneet-suomalaiset/7101250#gs.Gq07NSE

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti