Lounais-Häme

Rantalalla mitalin kiiltoa silmissä

Forssan Kamppailijoita edustava Néa Rantala kisaa ensi viikolla brasilialaisen jujutsun EM-kilpailussa Lissabonissa.

Vaikka EM-kilpailut ovat Rantalan ensimmäiset kansainväliset arvokisat, hän ei aio lähteä Lissaboniin vain opintomatkalle. Tammelalainen Suomen mestari on hyvässä iskussa ja odottaa kilpailuilta paljon.

-Haluan EM-kisoista mitalin. Jos en saa mitalia, olen pettynyt.

 

Rantala kilpailee sinivöisten naisten raskaassa sarjassa. Hänen sarjassaan on yhdeksän ottelijaa.

-Vaikea sanoa, minkä tasoisia vastustajat ovat, koska en tunne heitä. Se on varma, että töitä saa tehdä, helppoa se ei tule olemaan, Rantala toteaa lähestyvästä EM-koitoksesta.

Rantala voitti viime vuonna sinivöisten Suomen mestaruuden raskaassa sarjassa ja aiemmin keväällä Finnish Openin valkovöisten luokan. Valmistautuminen uran toistaiseksi tärkeimpiin kilpailuihin on sujunut hyvin. Rantala on pysynyt terveenä, treeni on kulkenut ja kuntokin on kohdillaan.

-Tätä on odotettu. Olo on kuin joulu olisi.

 

Rantala on harrastanut brasilialaista jujutsua parisen vuotta. Kahden lapsen perheenäiti kaipaili harrastusta ja päätti mennä kiinnostavalta tuntuneen brassijujutsun peruskurssille.

Haastava kamppailulaji koukutti nopeasti. Brasilialaisesta jujutsusta eli BJJ:stä tuli Rantalalle enemmän kuin harrastus.

-Ehkä se juttu oli se, kun pystyi oppimaan asioita, joita ei vähän aikaa sitten kuvitellut oppivansa, Rantala kertoo.

Kokeneen Päivi Aittamaan valmentama Rantala on vahva, ja hän liikkuu hyvin. Rantalaa ei pystystä hevin horjuteta, mutta mattotekniikatkin ovat hänellä hallussa.

Matossa hän viihtyy parhaiten päällä, mutta pärjää myös alla. Paljon on totta kai kehittämistä, mutta Rantala on hyvällä tiellä lajissa, jossa ei tule koskaan valmiiksi.

-Minulla on mielessä montakin osa-aluetta, joita haluan seuraavaksi parantaa. Kaipaan lisää nopeutta ja liikkuvuutta. Matossa haluan olla parempi niissä tilanteissa, joissa olen alla, Rantala kertoo tulevista painopisteistä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic