Lounais-Häme

Rantanen ja Aho jatkavat tehojen haalimista NHL:ssä - Aho sivusi Carolinan seuraennätystä

Raleigh
21.10.2018, 06:27

Urheilu-uutiset

Coloradon Mikko Rantanen ja Carolinan Sebastian Aho ovat kumpikin venyttäneet pisteputkensa kahdeksan ottelun mittaisiksi jääkiekon NHL:ssä. Sekä Rantanen että Aho kirjauttivat yhden syöttöpisteen, kun Colorado haki 3-1-vierasvoiton Carolinasta.
Teuvo Teräväinen merkittiin Ahon ohella syöttäjäksi Carolinan ainoaan maaliin, jonka teki Micheal Ferland. Aho syötti maalin takaa Ferlandille, joka tuikkasi lähietäisyydeltä 1-3-kavennuksen kolmannessa erässä.
Colorado oli vain reilut puoli minuuttia aikaisemmin mennyt 3-0-johtoon Nathan MacKinnonin osumalla, johon Rantanen merkittiin syöttäjäksi.
Rantasen ketju esiintyi ottelussa mainiosti, sillä ketjukavereista ruotsalainen Gabriel Landeskog teki kaksi maalia ja MacKinnon kirjautti tehot 1+2.
– Ensimmäiset viisi tai kuusi ottelua olivat kohtalaisia, mutta eivät loistavia. Pari kolme viimeistä ovat olleet mielettömiä. Kontrolloimme peliä paljon enemmän, MacKinnon arvioi ketjunsa esityksiä NHL.comin mukaan.
Coloradoa kannatteli Raleighissa myös maalivahti Philipp Grubauer, joka torjui 42 kertaa.
Aho johtaa Carolinan sisäistä pistepörssiä tehoillaan 4+9. Hän on päässyt kauden alusta lähtien tehoille kaikissa kahdeksassa ottelussa, mikä sivuaa Victor Raskin nimissä kahden vuoden takaa olevaa Carolinan seuraennätystä.
Myös Rantanen on tehoillut kaikissa kauden kahdeksassa ottelussa. Hän on haalinut tehot 2+12 ja jatkaa NHL:n syöttötilaston kärjessä.
Kauden hienosti aloittaneella Carolinalla on nyt meneillään vaikeampi vaihe, sillä se on hävinnyt kolme ottelua perättäin. Colorado nousi länsilohkossa toiseksi.

Ristolaisen Buffalolle murskavoitto

Tällä vuosikymmenellä kaksi Stanley cup -mestaruutta voittanut Los Angeles puolestaan kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa, kun Buffalo haki Kaliforniasta 5-1-murskavoiton.
Buffalon tähtiä olivat hattutempun iskenyt Jeff Skinner, kolme syöttöpistettä napsinut Jake Eichel ja tehot 1+2 kerännyt Jason Pominville. Eniten minuutteja Buffalo-pelaajista ahkeroi Rasmus Ristolainen, joka pelasi 26 minuuttia. Ristolainen on liigan jääaikatilastossa kahdeksannella sijalla.
Philadelphian Jori Lehterä kirjautti syötön Flyersin ottaessa New Jerseystä 5-3-kotivoiton. Patrik Laine jäi ilman tehoja, kun hänen joukkueensa Winnipeg nujersi Arizonan kotonaan 5-3. Arizonan Antti Raanta torjui 27 kertaa.

https://www.nhl.com/news/colorado-avalanche-carolina-hurricanes-game-recap/c-301121962

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic