Lounais-Häme

Räppiä maskin takaa

OG Ulla-Maija on forssalainen 24-vuotias huumorirap-artisti. Hän esiintyy aina naamioituneena, ja haluaa esiintyä myös haastattelussa pelkällä artistinimellään.

– Biisien aiheet ovat ehkä vähän kyseenalaisia, joten on parempi, ettei omaa identiteettiäni sekoiteta tähän juttuun. Forssassa piirit ovat tosin niin pienet, että henkilöllisyyteni on useimmille jo paljastunut, rap-artisti toteaa.

Kaikki alkoi viisi vuotta sitten, kun OG Ulla-Maija teki tunnetuista suomirap-biiseistä parodiaversioita.

– Se lähti ihan vitsistä. Ensimmäisen version tein Cheekin Liekeissä-biisistä. Homma taisi lähteä siitä, että Cheekin ääni ärsytti, mitä tuli sitten matkittua. Alkuperäissanoituksesta alkoi mielessä muokkaantua uusia mukamas hauskoja sanoja, joten päädyin äänittelemään näitä silloin vielä tosi huonolaatuisilla äänitysvehkeillä, räppäri muistelee.

YouTuben kautta suuri yleisö

OG Ulla-Maija latasi biisejään YouTubeen ja tavoitti hetkessä suuren yleisön.

– Kaverini Tuomas Koisti on ollut hyvänä apuna, sillä hän alkoi jakaa biisejä netissä. Pian jokaisella biisillä oli noin 100 000 näyttökertaa. Innostuin huomiosta ja tein useampia parodiakappaleita ja pari täysin omaa biisiä.

Vaikka palaute biiseistä oli positiivista, hautasi räppäri hetkeksi projektinsa.

– Kuoppasin tämän homman muutamaksi vuodeksi, koska ei ollut tarpeeksi kontakteja, taustoja tai aktiivisia tukijoukkoja. Keskityin tuolloin muuhun musiikkiin.

OG Ulla-Maija –artistinimen takaa vaikuttava nuorimies esiintyy myös paikallisessa metallibändissä.

– Alueelta lähtöisin oleva Nuutti Pura kuvasi bändillemme kerran musiikkivideon. Nuutti sitten mainitsi, että olisi siistiä tehdä joskus OG Ulla-Maijallekin video. Innostuin tästä, koska aiemmat videoni olivat digikameralla kuvattuja.

Vesa Keskinen inspiraationa

Rap-artisti kirjoitti uuden biisin, Tuurin kyläkauppiaan inspiroimana.

– Katselin netistä Vesa Keskisen sekoiluvideoita. Vesa Swag –biisiä varten ostin taustan eräältä amerikkalaiselta nettisivustolta.

Keskisen innoittamaan kappaleeseen kuvattiin OG Ulla-Maijan käsikirjoituksen pohjalta musiikkivideo muutamassa päivässä.

– Kuvauspaikkoja olivat Bar 54, toisen bändini treenikämppä ja Kauppiksen parkkipaikka. Näyttelijät videolle löytyivät kaveri- ja tuttavapiiristä.

YouTubeen lokakuun viimeisenä päivänä ladattu Vesa Swag –video rikkoi lyhyessä ajassa yli 10 000 katselua.

– Se on saanut yllättävän hyvää palautetta. Biisi pääsi radiosoittoon myös YleX:n Lyömättömät-lähetyksessä. Odottelimme yhdentoista äijän kanssa sen kuulemista, koska emme saaneet vahvistusta sen soittamisesta. Vesa Swag soi lähetyksen viimeisenä biisinä. Fiilis oli aivan mahtava.

OG Ulla-Maija heittää debyyttikeikkansa Bar54:ssä la 14. marraskuuta. Forssalainen esiintyy rap-artisti Kuben lämmittelijänä.

– Setissä on niin parodiaa kuin omaa materiaalia. Luvassa on varmasti mieleenpainuva keikka – ainakin itselleni, artisti nauraa.

OG Ulla-Maija netissä: facebook.com/OG.Ulla.Maija

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic