Lounais-Häme

Raskaalla liikenteellä runsaasti rikkeitä

 

Hämeen poliisi valvoi viime viikolla kolmena päivänä tehostetusti raskasta liikennettä. Valvonnan tavoitteena oli liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden että kuljetusrikollisuuden torjunta ja paljastaminen.

Liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvontaa kohdennettiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen. Valvonnassa kiinnitettiin myös huomiota kuljetustoimintaan liittyvän muun rikollisuuden paljastamiseen sekä sellaisen rikollisuuden paljastamiseen, jossa käytetään hyväksi kuljetuksia.

Valvonnassa tarkastettiin 161 ajoneuvoa, joista 25 oli ulkomaalaisia. Seuraamuksia tarkastuksissa tuli 67 kotimaiselle kuljetukselle ja 7 ulkomaalaiselle.

Eniten huomautettavaa oli tieliikenteen sosiaalilainsäädännön noudattamisessa. Ajopiirturi- ja ajo- ja lepoaikarikkomuksiin syyllistyi 38 kuljettajaa. Ajoneuvon kunnosta oli huomautettavaa 11:n kohdalla. Neljän ajoneuvon matka keskeytettiin.

Kuorma oli puutteellisesti varmistettu neljässä kuljetuksessa. Ylikuormamaksu määrättiin yhdestä kuljetuksesta. Vaarallisten aineiden kuljetuksissa oli huomautettavaa kuudessa tapauksessa.

Kahdelta kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus, ja viidessä kuljetuksessa oli puutteitta asiakirjoissa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti