Lounais-Häme

Raskaan liikenteen valvonnassa paljastui puutteita ja rikkeitä

Hämeen poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä viime viikolla. Valvonta kohdistui liikenneturvallisuuden parantamiseen sekä kuljetusrikollisuuden torjuntaan ja paljastamiseen. Erityisteemana oli ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta.

Tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä on esim. matkapuhelimen virheellinen käyttäminen ajonaikana sekä näkökentän esteet. Lisäksi valvonta painottui ajo- ja lepoaikojen valvontaan.

Valvonnassa tarkastettiin 136 ajoneuvoa, joista 9 oli ulkomaalaisia. Eniten huomautettavaa oli tieliikenteen sosiaalilain säädännön noudattamisessa. Ajopiirturi ja ajo- lepoaikarikkomuksiin syyllistyi 18 kuljettajaa. Neljältä kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus ja neljässä kuljetuksessa oli puutteitta asiakirjoissa.

Ylikuormamaksu määrättiin kuudesta kuljetuksesta. Kuorma oli puutteellisesti varmistettu kolmessa kuljetuksessa. Vaarallisten aineiden kuljetuksissa oli huomautettavaa kolmessa tapauksessa.

Ajoneuvot olivat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta kuudessa ajoneuvossa tavattiin vikoja. Valvonnassa jäi kiinni 10 kuljettajaa, jotka käyttivät ajon aikana virheellisesti matkapuhelinta. Kuusi kuljettajaa laiminlöi turvavyön käyttämisen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti