Lounais-Häme

Ratkaisu Hakkaraisen ja Vähämäen sauna-asiasta aikaisintaan parin viikon kuluttua

Perussuomalaisten kansanedustajien Teuvo Hakkaraisen ja Ville Vähämäen sauna-asumista koskeva päätös tehdään aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

Eduskunnan kansliatoimikunta käsitteli asiaa kokouksessaan torstaina.

Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan tässä kokouksessa edustajat halusivat asiasta lisätietoja, minkä jälkeen kukin voi vielä pohtia kantaansa.

Asiaa käsitellään kansliatoimikunnan seuraavassa kokouksessa kahden viikon kuluttua torstaina. Aiemmin ratkaisua odotettiin jo tällä viikolla, mutta asiaan ja saatuihin selvityksiin perehtymiseen päätettiin ottaa lisää aikaa.

– Ihan siitä syystä (päätös siirtyy), että tämä on kansliatoimikunnan jäsenille aika tuore ja uusi asia, joten on ihan hyvä, että he pääsevät ensin käymään läpi kootun fakta-aineiston ja keskustelemaan siitä, Rauhio kertoo.

Kysymys on siitä, onko Hakkaraiselle ja Vähämäelle maksettu kulukorvausta perusteettomasti, kun he ilmoittivat kakkosasunnokseen saunatilan, jota ei ollut tarkoitettu asumiseen.

– Tämähän ei ole tietenkään mikään iso lainsäädäntöhanke tai valtiontalouden kannalta merkittävää, mutta kansliatoimikunta ottaa kuitenkin aina vakavasti tämän eduskunnan hallinnon tarkan hoitamisen. Sen vuoksi ei ollut missään tapauksessa kohtuullista, että olisin esitellyt päätöksen heti tässä syksyn ensimmäisessä kokouksessa. Nyt käydään asiaa läpi, ja arvelisin, että jatkoa seuraa sitten myöhemmin, Rauhio sanoo.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti