Lounais-Häme

Ratsumestarille rivakasti uusi ilme

Ravintola Ratsumestarissa on tuntia ennen ensimmäisen uuden tyylin lounaan alkamista päällä täysi hässäkkä. Keittiöpäällikkö Jouko Siimesvaara paistaa jauhelihapihvejä ja kantaa salaattiastioita tiskiin. Yrittäjä Minna Alakoski etsii puuttuvia liinoja ja tarjoilupöytiä, mutta jaksaa hymyillä innoissaan.

-Ihan mahtava tunnelma, hyvä että on heti alkuun painetta.

Alakoski on ottanut vetovastuun koko Hevosopiston ravintolatoiminnasta lukuun ottamatta oppilasruokalaa. Opiston sesonki on alkamassa parin viikon kuluttua, joten kiihkeä työtahti jatkuu Ratsumestarin avauksen jälkeenkin.

-Sunnuntai-iltana saimme avaimet Ratsumestariin, ja aloitimme heti paikkojen kunnostamisen. Osan salista olemme saaneet jo valmiiksi; yön tunteina olemme muun muassa maalanneet kattoa, kun plafondien alta paljastui maalaamattomia kohtia.

Työvoimaa FeedIn oy:lle on löytynyt hyvin Ypäjältä ja lähikunnista. Nyt palkattuna on seitsemän vakituista työntekijää, mutta käsipareja tarvitaan Minna Alakosken mukaan lisää jo lähiaikoina.

-Tarkoitus on, että työntekijät ovat aina siellä missä tarvitaan. Eniten ehkä jännittääkin se, että osaisin sijoittaa kaikki tekijät ja tavarat aina oikeisiin paikkoihin. Jokainen päivä on taatusti erilainen.

-Paljon on löytynyt hyviä ihmisiä, joten uskallan luottaa asioiden sujumiseen.

Hevosopisto on myös ottanut uuden yrittäjän avosylin vastaan.

Suuret tapahtumat tuovat Hevosopiston ravintolapalveluihin oman mausteensa. Työntekijöitä täytyy olla suurimpien tapahtumien aikaan jopa 70. Osa tekijöistä löytyy rekrytointifirman kautta.

-Ruuanlaittoon ja tarjoiluun pystyvät yhdistykset voivat myös ottaa minuun yhteyttä, Minna Alakoski vinkkaa.

Hevosopiston ruokatarjonnassa tärkeää on Alakosken mukaan monipuolisuus. Tapahtumiin on suunnitelmissa entiseen tyyliin nopeita ja edullisia ruokia, mutta rinnalle on tulossa myös vaihtoehtoja tunnelmasta nauttiville herkuttelijoille.

-Asiakas voi haluta joskus viiden ruokalajin illallisen ja toisinaan taas buffetin. Moni tekee raskasta tallityötä ja tarvitsee tukevampaa ruokaa, mutta salaateille ja keitoillekin on kysyntää.

Keittiöpäällikkö Jouko Siimesvaara on vaikuttanut viimeksi Haikon Kartanon keittiöpäällikkönä. Hän vetää Hevosopiston ravintoloiden linjaa kotimaisuuden ja lähiruuan pohjalta.

-Ratsumestarissa tarjoamme lounailla kotiruokatyyppisiä vaihtoehtoja. Oman alueen tarjonta näkyy lautasella, Jouko Siimesvaara lupaa.

-Villa Emilia taas on oma maailmansa. Siellä näkyvät selvemmin päivän trendit. Nyt pinnalla ovat burgerit, ja kasvispuoli on selkeästi nousussa.

Minna Alakoski pitää ravintola-alaa hienona monipuolisuuden takia.

-Saman päivän aikana voi olla mukana asiakaspalvelussa, neuvottelussa ja suunnittelemassa. Pidän siitä, että tapahtuu paljon, ja saan pidettyä langat käsissä. Ei minua saisi mihinkään toimistoon suljettua, haluan sinne missä on ihmisiä.

Kiire ja paine eivät tarmokasta naista haittaa.

-Muutin vuonna 2009 miehen perässä Helsingistä Ypäjälle, ja silloin elämässäni oli päällekkäin yhdeksän kymmenestä suurimmasta stressitekijästä. Siitäkin selvittiin. FL

Seitsemän pistettä
Paikallinen FeedIn oy hoitaa nyt kaikkiaan seitsemää ravintola- ja majoitusalan yksikköä Ypäjällä.Yrittäjä Minna Alakoski.Majatalo & Ravintola Villa Emilia Ypäjän keskustassa.Ypäjä Country Club Loimijoki Golfin maisemissa.Ravintola Ratsumestari Hevosopiston kurssikeskuksen yhteydessä. Uutuutena Ratsumestarissa on lounas joka päivä. Lounas on tarkoitettu myös muille kuin hevosopistolaisille.Kokous- ja tilausravintola Härkätalli Hevosopiston alueella. Kahvio Ajomestari.Opistohallin kahvio.Ypäjä-hallin kahvio.Kahvilapisteet ja kisaravintolat ovat avoinna kilpailujen ja tapahtumien aikana.Ypäjän maisemissa tapahtuu ympäri vuoden. Tämän vuoden suurimmassa tapahtumassa Finnderbyssä kesä-heinäkuun vaihteessa ratsastetaan perinteisen derbyn lisäksi Pohjoismaiden mestaruuskilpailut koulu- ja esteratsastuksessa sekä vammaisratsastuksessa.Finnderbyn ohjelmassa on myös reiningin kansainväliset luokat sekä kenttäratsastuksen nuorten ja senioreiden SM-kilpailut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti