Lounais-Häme Jokioinen

Raudan ja sementin tilalle muovia – Jokioisten vanhimmat vesi- ja viemäriputket menossa vaihtoon

Koukkarinkujan ja Perttulinpolun viemäri- ja vesijohtoverkkoa uusitaan, suunnittelu valmistuu vuoden loppuun mennessä.
Koukkarinkujan (vas.) ja Perttulinpolun vesi- ja viemäriputket ovat Jokioisten vanhimpia. Suunnittelutyö niiden vaihtamiseksi valmistuu vuoden loppuun mennessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koukkarinkujan (vas.) ja Perttulinpolun vesi- ja viemäriputket ovat Jokioisten vanhimpia. Suunnittelutyö niiden vaihtamiseksi valmistuu vuoden loppuun mennessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioinen aikoo uusia vesi- ja viemäriverkostoa Jokioisten Ruokosuolla Koukkarinkujalla ja Perttulinpolulla. Tätä varten kunnan tekninen osasto kilpailutti kadun ja vesihuollon saneeraussuunnittelun.

Suunnittelutehtävään kuului laatia Perttulinpolulle ja Koukkarinkujalle vesihuollon ja kadun saneeraussuunnitelmat sekä suunnitella hulevesien johtaminen kustannukset huomioon ottaen. Kaduille ei suunnitella kevyen liikenteen väyliä.

Määräaikaan mennessä tarjouksen toimitti viisi yritystä. Suunnittelut toteuttaa Destia oy, jonka tarjous 19 780 euroa oli halvin. Valintaperusteena oli halvin kokonaishinta.

Suunnittelutyön tulee olla valmis kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kunnaninsinööri Kari Tasala kertoo, että kyseisten katujen vesijohto- ja viemäriputkisto ovat Jokioisten vanhimpia.

– Vesijohtoputki on rautaa, viemäriputki saattaa olla sementtiä. Ne vaihdetaan muoviputkiin, minkä jälkeen laitetaan asvaltti päälle, Tasala kertoo.

Jokioisten hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantalan mukaan ajatuksena on, että työ päästäisiin toteuttamaan ensi vuoden aikana.

– Määrärahavaraus voidaan tehdä, mutta päätökset saneerauksen aikataulusta syntyvät joulukuussa, kun kunnanvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta, Rantala sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic