Lounais-Häme

Rauhankallion asukkailla ehkä edessään muutto

Someron kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se lakkauttaisi Rauhankallion ryhmäkodin sen jälkeen, kun asiakkaille on löydetty korvaavat asumispaikat Somerolta.

Tavoitteena on, että lakkautus toteutuu ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Kaupunginjohtajan alkuperäisen esityksen mukaan korvaava asumispaikka olisi pitänyt etsiä ensisijaisesti Somerolta.

Riitta Lehtinen (sd.) teki ehdotuksen, että ryhmäkoti lakkautetaan vasta sen jälkeen, kun kaikille asukkaille on löydetty uusi asumispalvelupaikka Somerolta.

Ismo Valve (sd.) kannatti ehdotusta.

Jutta Varjus (kok.) teki ehdotuksen, ettei ryhmäkotia lakkauteta ensi vuonna. Hannu Kesäniemi (kesk.) kannatti ehdotusta.

Neuvottelutauon jälkeen Taru Pöri (kesk.) ehdotti, että kaupunginhallituksen esityksestä poistetaan sana ensisijaisesti.

Lehtinen veti ehdotuksensa pois ja ensin äänestys käytiin Pörin ja Varjuksen ehdotusten välillä. Pörin ehdotus voitti äänin 5-4. Sen jälkeen äänestys käytiin Pörin ja alkuperäisen esityksen välillä.

Pörin ehdotus voitti äänin 6-0. Pörin kannalla olivat Pauli Eino (kok.), Kesäniemi, Pia Maavirta (kok.), Tero Pirttilä (kesk.) ja Riitta Ryhtä (kesk.).

Lehtinen, Valve ja Varjus äänestivät tyhjää.

11 asukkaan ryhmäkodin lakkauttamisen taustalla on näkemys, ettei se sovellu tehostetun palveluasumisen toimintaan.

Aluehallintovirasto (avi) on antanut ryhmäkodista valvontapäätöksen eli avi seuraa ryhmäkodin tilannetta.

Avin mukaan ryhmäkodin tilat ja hoitoympäristö eivät tällä hetkellä mahdollista paljon apua tarvitsevien ja liikuntarajoitteisten ikääntyneiden laadukasta hoitoa, hoivaa ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Siksi kaupungin pitää etsiä tilanteeseen ratkaisu.

Rauhankalliossa on neljä kahden hengen huonetta. Ainakin yksi yhden hengen huone on tehostetun palveluasumisen yksikössä liian pieni.

Perusturvalautakunta on käsitellyt Rauhankallion tilannetta kokouksissaan ja selvittänyt avin kantaa asiaan. Avi on ilmoittanut, että päätös on selkeä eikä se tee uutta päätöstä. Myös lautakunta päätyi lakkauttamisen kannalle äänestyksen jälkeen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic