Lounais-Häme

Rautaisella menolla kohti Mustialaa

17 vuotta sitten Forssan seudulle kantautui tarina Kainuussa asuvasta vanhasta miehestä, joka harrasti kotiseudullaan rautakankikävelyä. Miehen erikoinen harrastus innoitti Kuninkaankartanon Olut- ja ruokakulttuurin ystävät -yhdistyksen järjestämään lajin ympärille maailmanmestaruuskisat. Tänä vuonna mestaruudesta kisaillaan jälleen 18.8 Mustialassa.

-Perinteikäs tapahtumamme on jaksanut kiinnostaa yleisöä vuodesta toiseen. Kävijöitä on ollut joka vuosi noin 600. Tällä hetkellä maailmanmestaruudesta on ilmoittanut kisaamaan 12 nelihenkistä joukkuetta. Tavoitteena on, että kilpailupäivänä nähtäisiin 16 joukkueen välinen voittomittelö, yhdistyksen puheenjohtaja Mika Lehtojärvi kertoo.

Lehtojärvi uskoo, että tapahtuman suosion salaisuus piilee lajin erikoisuuden lisäksi myös hienossa tapahtumamiljöössä.

-Kisaan osallistuvilla joukkueilla on myös iso rooli tapahtuman hengennostatuksessa. Traditiona on ollut, että jokainen joukkue pukeutuu itse valitsemansa teeman mukaisesti. Vuosien varrella on nähty mitä hienoimpia asukokonaisuuksia, Lehtojärvi kuvailee.

 

Rautakankikävelyn MM-kisoista saatiin esimakua lauantaina Forssan torilla. Ankkalammin ympäristö täyttyi innokkaista kannustajista, kun torikauppiaat karsivat pääsystä torikauppiaiden edustusjoukkueeseen. Hyväntuulisissa karsinnoissa tunnelma oli korkealla myös kilpailijoiden keskuudessa.

-Karsintoihin on aina mukava osallistua. Tavoitteena on tietenkin aina voitto, mutta kyllä huumorillakin on näissä kilpailuissa sijansa, torikauppiaat Mauri Rintamaa ja Ari Olkkonen tiivistävät.

Neljän parhaan joukkoon torilla järjestetyissä karsinnoissa kirivät Jouni Karjala, Ari Olkkonen, Isto Kärkäinen ja Jarkko Koivula. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic