Lounais-Häme Forssa

Rautakankikävelijät valmistautuvat korkean paikan leirillä – Torikauppiailla omat karsinnat MM-kisoihin

Rautakankikävely on kova laji, sillä kilpailusuorituksen jälkeisenä päivänä saattaa usein olla pää kipeä.
Lotta Niemelä voitti Hanna Hartikaisen niukasti, ja molemmilla oli mukavaa. Kuva: Tapio Tuomela
Lotta Niemelä voitti Hanna Hartikaisen niukasti, ja molemmilla oli mukavaa. Kuva: Tapio Tuomela

Rautakankikävelyn MM-kisoihin käytiin vauhdikkaita karsintoja Forssan torilla lauantaina. Maailmanmestaruutta puolustava Forssan torikauppiaitten joukkue järjesti omat karsintansa, joihin osallistui kaksitoista innokasta.

– Valitsemme ensi viikolla nelihenkisen joukkueen, joka puolustaa mestaruuttamme ensi lauantaina Tammelan Mustialassa pidettävissä rautakankikävelyn MM-kisoissa. Karsinnoissa hyvin menestyneet ovat toki valinnoissa etusijalla, torikauppiaiden joukkueen kapteeni ja valmentaja Jouni Karjala sanoi.

Karjala myös itse voitti Forssan torilla järjestetyt karsinnat ylivoimaisesti. Karsintojen kakkoseksi käveli Jarkko Koivula ja kolmanneksi Kimmo Leino.

Karsintoihin osallistuneet kilpailijat kävelivät Ankkalammin viertä pareittain, ja vaikka oman parin voittaminen olikin tärkeä tavoite, kaikki vakuuttivat olevansa mukana leikkimielellä.

– Rautakankikävelyn MM-kisat järjestetään Tammelassa jo 19. kerran. Ne järjestää KKY ry eli Kuninkaankartanon olut- ja ruokakulttuurin ystävät, yhdistyksen sihteeri Lassi Puupponen kertoi.

Juha Torkkel ja Isto Kärkäinen kävivät karsinnoissa keskenään kovan kamppailun, joka päättyi Torkkelin niukkaan voittoon. Jos paikkaa varsinaisessa MM-kisajoukkueessa ei sattuisi aukeamaan, he lupasivat olla MM-kisoissa joka tapauksessa paikalla ainakin kannustusjoukoissa. He paljastivat Karjalan kanssa myös sen, miten MM-kisoihin kannattaa valmistautua.

– Joukkue kokoontuu ennen kisoja korkean paikan leirille jonkin soittolan yläkertaan. On tärkeää treenata etenkin hauista ja rannetta ja muistaa harjoittaa tasaisesti molempia käsiä. Ylikuntoon ei kuitenkaan saa päästää itseään, Torkkel, Kärkäinen ja Karjala sanoivat.

Kolmikko totesi rautakankikävelyn olevan kova laji, sillä kilpailusuorituksen jälkeisenä päivänä saattaa usein olla pää kipeä.

– Päänsärky johtuu varmaankin siitä, että rautakanki tärähtää niin kovaa maahan, Torkkel, Kärkäinen ja Karjala arvelivat.

Kärkäinen kertoi torikauppiaiden joukkueen voittaneen rautakankikävelyn MM-kultaa jo kolme kertaa, ja torilla on joka kerta juotu mitalikahvit.

– Jos taas tulee voitto, niin torilla tavataan. Tarjoamme kahvit 600 kannustajallemme, Kärkäinen sanoi.

Torivalvoja Asta Jaakkola osallistui myös MM-karsintoihin.

– Kisa oli hauska ja leikkimielinen, mutta silti tässä meni hapoille, Jaakkola naurahti.

Jaakkolan mukaan oli mukavaa, että rautakankikävelyn MM-karsinnat toivat omalta osaltaan torille paljon väkeä, joka seurasi leikkimielistä kisailua.

– Tori on minulle sydämen asia ja on hienoa, että voimme tarjota siellä ihmisille tällaisia mukavia elämyksiä, Jaakkola totesi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020