Lounais-Häme

Rautakankikävelyn rinnalla kisaillaan tänä vuonna rautafrisbeegolfissa

Jotkin kokeilut ovat onnistuneempia kuin toiset.

Esimerkiksi kuivan maan soutukilpailu ei saanut lopulta tuulta purjeisiin, vaikka ajatuksen tasolla se kuulosti hauskalta. Sen sijaan rautainen frisbeegolf kuulostaa hitiltä jo ennen ensimmäistä kilpailua.

-Jouko Lindroos näitä keksii. Osa toimii, osa ei, Kuninkaankartanon Olut- ja ruokakulttuurinystävät ry:n puheenjohtaja eli ”tappi” Mika Lehtojärvi nauraa.

Rautainen frisbeegolf toimii yhdistyksen jäsenten testauksen perusteella teorian lisäksi myös käytännössä. Marko Rantanen sorvasi 2,2 kilogramman kiekon, minkä jälkeen Jussi Lehtinen rakenteli muun muassa auton ja moottoripyörän renkaista sekä kivenmurskaamon kuljetinhihnasta korin. Tavallinen frisbeegolfkori tuskin olisi kestänyt parin kilon kiekon paiskomista siihen.

-En tiedä, onko tässä lajissa mitään järkeä, mutta hauska tämä on. Jos illan heittelee, niin selässä tuntuu, Lehtinen kuvailee.

 

Rautaista frisbeegolfia pääsee kokeilemaan lauantaina Tammelan Mustialassa, kun Kuninkaankartanon Olut- ja ruokakulttuurinystävät järjestää jälleen Rautaisen illan.

Ennen kuin leikkimieliset rautakankikävelyn MM-kisat starttaavat, voi pokata mitalin rautafrisbeegolfista.

-Jos haluaa kokeilla rautaista frisbeegolfia, kannattaa tulla paikalle viimeistään kello 18. Katsotaan silloin, paljonko on väkeä, eli tarvitseeko järjestää esimerkiksi karsinnat aluksi, Lehtinen sanoo.

 

Periaate on rautaisessa frisbeegolfissa hyvin samanlainen kuin kevytversiossakin, mutta toteutustavassa on pientä eroa. Myös rautaversiossa yritetään saada kiekko koriin, mutta painavampaan frisbeegolfiin on otettu mallia yleisurheilukentiltä. Kiekonheitosta mallia tosin ei saa ottaa, sillä heiton on lähdettävä samanlaisesta sormiotteesta kuin tavallisessa frisbeegolfissa.

-Ensin yritetään saada kiekko koriin viiden metrin päästä, minkä jälkeen siinä onnistuneet jatkavat yrittämään kauempaa. Vähän kuin korkeushypyssä lisätään korkeutta, niin tässä lisätään etäisyyttä. Jokaisessa etäisyydessä saa kolme yritystä, Lehtinen kertoo.

Lehtojärvi muistuttaa, että vaikka rautaisessa frisbeegolfissakin ratkotaan epävirallisesti MM-titteli ja kolme parasta palkitaan, laji on silti ”höpöhuumoria”, puhdasta hauskanpitoa.

-Niinpä, toivottavasti ilmeet ovat iloisemmat kuin korkeushypyn EM-voittajalla, Lehtinen naurahtaa viitaten lauantaina Berliinissä kultaa hypänneeseen Maria Lasitskeneen, joka voitosta huolimatta oli kuin maansa myynyt kilpailun ratkettua.

 

Rautakankikävelyn MM-tittelistä kisaillaan lauantaina Mustialassa jo 18. kerran, vaikka itse asiassa senkin lajin piti olla vain kokeilu.

-Ajattelimme, että ihan maksimissaan kolme vuotta tämä jatkuu. Aika pitkä siitä kolmesta vuodesta on jo tullut, Lassi Puupponen toteaa.

18. Rautainen ilta järjestetään Mustialassa la 18.8. klo 18 alkaen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti