Rautalammilla sadat kotitaloudet ovat ilman hanavettä - "Ei ole paniikkia"

Helsinki
16.11.2018, 09:25

Kotimaa

Rautalammilla Pohjois-Savossa kirkonkylän asukkaiden vedentulo on katkaistu rikkoutuneen runkovesijohdon takia. Vuotanutta johtoa yritetään parhaillaan korjata.
Pelastuslaitoksen mukaan rikkoutuneesta johdosta on valunut useita satoja kuutioita vettä rivitaloalueelle. Rivitalot ovat toistaiseksi välttyneet vesivahingoilta, mutta pelastuslaitos on joutunut imuroimaan vedet yhdestä kerrostaloasunnosta.
Ylipalomies Jukka Korhonen arvioi varhain aamulla, että vedentulo voi olla kirkonkylän asukkailta poikki useita tunteja. Kunnan viestintäkoordinaattori Petri Virta arvioi, että käyttökatko päättyisi iltapäivällä.
– Kun vesi saadaan kulkemaan, varotoimenpiteenä se kehotetaan keittämään, vaikka ei ole epäilyä saastumisesta, Virta sanoo STT:lle.
Rautalammin kunnan tiedotteen mukaan noin 700 kotitaloutta on ilman vettä. Rautalammin kunnassa asuu kaikkiaan noin 3 300 ihmistä.
Virran mukaan paikkakunnalla on useampi vedenjakelupiste. Yhdestä paikasta saa juomavettä ja puhdistusvettä jaetaan useammassa paikassa. Vanhuksille vettä on tuotu kotioville asti, Virta kertoo.
– Tilanne on ihan rauhallinen, ei ole paniikkia tai muuta, Virta sanoo.
Teknisen johtajan Antti Tuppuran mukaan rikkoutunut runkoputki on kunnan alueella vanhinta putkea, ja vuodon epäillään johtuvan siitä, että kivi on hangannut putken ajan kuluessa rikki.
Tilanne on vaikuttanut myös liikenteeseen kantatie 69:llä Rautalammin kirkonkylällä.
Vuoto tuli ilmi noin puoli kahden aikaan yöllä, kun vesitornin vedenpinta oli alkanut laskea.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic