Rautalammilla vedenjakelu toimii jälleen - useita satoja kuutioita vettä tulvi asuinalueelle

Helsinki
16.11.2018, 17:06

Kotimaa

Vesijohtoveden jakelu palasi normaaliksi Rautalammin kirkonkylällä Pohjois-Savossa perjantai-iltapäivänä, kunta tiedotti. Vedenjakelu katkaistiin koko perjantaipäiväksi rikkoutuneen runkovesijohdon takia. Korjaustöiden takia suljettu kantatie 69:n ajokaista avattiin taas liikenteelle.
Ruoka- ja juomakäyttöön menevä vesi kehotetaan keittämään Rautalammilla toistaiseksi. Vesi voi painevaihteluiden vuoksi olla värjäytynyttä tai sameaa, jolloin vettä tulee juoksuttaa hanasta reilusti.
Vesijohtovedestä on otettu laatunäytteet. Niiden tuloksista kerrotaan maanantaina.
Ilman vettä oli enimmillään noin 1 300 asukasta, kun kunnassa asuu kaikkiaan noin 3 300 ihmistä. Kunnanviraston väliaikainen vedenjakelupiste jää paikalleen viikonlopuksi.

Putken luultavasti puhkaisi hankaava kivi

Teknisen johtajan Antti Tuppuran mukaan rikkoutunut runkoputki on kunnan alueella vanhinta putkea, ja vuodon epäillään johtuvan siitä, että kivi on hangannut putken ajan kuluessa rikki.
Vuoto tuli ilmi noin puoli kahden aikaan yöllä, kun vesitornin vedenpinta oli alkanut laskea.
Pelastuslaitoksen mukaan rikkoutuneesta johdosta valui useita satoja kuutioita vettä rivitaloalueelle. Rivitalot välttyivät vesivahingoilta, mutta pelastuslaitos imuroi vedet yhdestä kerrostaloasunnosta.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic