Lounais-Häme

Ravikimpalta hieno ele

Pilvenmäen maanantairavien sykähdyttävin hetki elettiin kolmannen lähdön jälkeen kun osa kimppaheppa Real Redin ravaamista rahoista lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Forssan Mielenterveysseuran ja Pilvenmäen ravinuorten kassaan kilahti yhteensä 15 584,06 euroa ja suurin osa hevosen osakkaista lahjoitti osuutensa ilomielin kun sai olla mukana menestyksekkäällä matkalla, joka oli myös loistavasti tiedotettu.

Radan kunto arvelutti ravikansaa ennen tapahtumaa, mutta koko lailla kunnollisella talviradalla kilpaa kuitenkin päästeltiin.

T4-pelin vaihto jäi varsin vaatimattomaksi eli reiluun 40 000 euroon, mutta oikein veikanneille herui sentään 402,40 euroa.

Lappukato alkoi jo ensimmäisessä kohteessa. Varovaisen ajurin maineessa ainakin joskus ollut Seppo Markkula ei nimittäin Gisela Luxin rattailla selkiä vilkuillut, vaan päräytti tammalla piikkiin jo takasuoran alussa.

Tamma taisi viedä Seppoa enemmän kuin päinvastoin ja monelle oli yllätys, että Giselan veto kantoi paalulle asti. Mahtikirin kehittänyt Archie Ride tuli lopun hurjasti, mutta maali oli Gisela Luxin puolella.

Die Kaiserin oli toisen T4-lähdön kakkossuosikki, jolla Mika Forss käänteli keulaan 1 300 jäljellä. Sen jälkeen ongelmia ei ilmennyt ja urheasti takaa kirinyt Girl On Fire joutui tyytymään kakkossijaan.

 

Kolmannessa kohteessa tapahtui paljon sekä alussa että varsinkin lopussa. Guggenheim vääntäytyi ensin kärkeen, mutta luovutti paikkansa Magnifico S:lle ja kyyti pysyi varsin reippaana seuraavat puolitoista kierrosta.

Loppusuoraa tultiinkin sitten koko radan leveydeltä kun takaa hyökättiin. Iivari Nurminen sai taiteiltua Guggenheimin sisältä kiriväylälle ja ruuna päräytti varmaan voittoon.

– Loppusuoralla oli lievästi ahdasta, mutta reikä kuitenkin löytyi. Voitto tuli ja elämä jatkuu raviurheilun parissa, kertoi Iivari kun oli saanut tuuletuskätensä jälleen normaaliasentoon.

Nelosen viimeinen lähtö oli käytännössä taputeltu kun Tommi Kylliäinen pääsi Rosenstolzilla takasuoralla 11,5-avauksella keulaan. Pelisuosikki Mistelle yritti lopussa haastaa, mutta kovin lähelle sen kiri ei kantanut.

Päivän totopaukku saatiin lähtöön yhdeksän kun Ville Grönstrandin ajama Catahecassa Zest piti muut takanaan. Wall Street Comery toi kakkossijallaan lohtua Sukulan suuntaan kaksarikertoimen noustessa lukemiin 237,77.

Huhtikuun puolella Pilvenmäki ajaa vielä kahdesti. Ensin Speciaalin karsinnat ja sitten finaali T76-kierroksen yhteydessä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti