Lounais-Häme

Raviliigavarsa taisteli voitosta

 

Raviliigojen toisen kauden varsat ovat kolme- tai nelivuotiaita ja aloittelevat kilpailu-uraansa. Pisimmälle on ehtinyt Forssan raviliigavarsa Real Red eli ”Ruusu”. Uransa avauskilpailussa Turussa se laukkasi, mutta avasi jo tienestinsä nappaamalla 100 euron jäännöspalkinnon.

Pilvenmäen lounasraveissa monisatapäinen omistajajoukko pääsi jo jännittämään varsan voittoa, kun Hannu Torvisen ajama Ruusu pinnisti loppusuoralla kärkeen. Viime metreillä pitkä kiri painoi sen verran jaloissa, että johtanut Ikaros Jam työntyi vielä uudelleen kärkeen.

Viimeisen kierroksen Real Red pisteli alle 1.16-vauhtia ja kakkossijasta omistajajoukko palkittiin 250 eurolla.

Tammaa ohjastanut Torvinen kertoi ennen lähtöä, että lämmityksessä Ruusu vaikutti juoksijahevoselta, kuten sanonta kuuluu, mutta samalla Torvinen muistutti, että nuorelle hevoselle tyypilliseen tapaan se vielä lapsellinen, eikä välttämättä keskity työntekoon tosissaan.

Real Red asustaa Tammelan Sukulassa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennustallilla. Valmentaja oli tyytyväinen Ruusun esitykseen Pilvenmäellä.

-Real Redillä on vasemmalla puolella niin sanottu murphy-lappu. Ohjastaja sanoi, ettei tamma ymmärtänyt enää jatkaa täysillä, kun vastustaja jäi lapun taakse piiloon, Mäki-Tulokas kommentoi.

Hän yhtyy ohjastajan näkemykseen siitä, että hevonen on vielä varsamainen.

-Ajetaan muutama järkevä lähtö hevosella ja muutaman kilpailun jälkeen ollaan viisaampia sen ominaisuuksista. Se on maksettu niihin ikäluokkalähtöihin, jotka sillä on järkevä ajaa. Meno on Real Readille helppoa ja se pääsee pätkän kovaa. Sen lupaan, että hevonen voittaa urallaan ainakin kerran, jos jalka ei huomenna katkea, Mäki-Tulokas naurahtaa.

Real Redin seuraava kilpailu on jo ensi perjantaina Turun lounasraveissa, missä se kohtaa vuotta vanhemman Pilvenmäen raviliigavarsa Pamina Hipin. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic