Lounais-Häme

Ravintola Pilke avaa ovensa torstaina Jokioisten keskustassa – "Tuttuja ruokia uusilla mausteilla"

Jokioisten keskustan uusi ravintola pyrkii tarjoamaan tuttuja makuja uusin maustein.
Gökhan Aksoy toimii ravintolassa kokkina ja Anniina Aksoy auttaa aviomiestään, minkä päivätöiltään ehtii. Kuva: Lassi Puhtimäki
Gökhan Aksoy toimii ravintolassa kokkina ja Anniina Aksoy auttaa aviomiestään, minkä päivätöiltään ehtii. Kuva: Lassi Puhtimäki

Oma ravintola on ollut Gökhan Aksoyn unelma jo pitkään.

Hän vietti lapsuutensa isänsä ravintolassa Turkissa, ja on aikuisena työskennellyt lukuisissa ravintoloissa itsekin.

Tänään torstaina hän pääsee toteuttamaan haaveensa ja avaa oman ravintolan ovet kello 10.

– Ohikulkijat ovat jo olleet todella uteliaita. On ihan harmittanut, ettemme ole voineet päästää heitä sisään yhtään aiemmin, Gökhan Aksoyn vaimo Anniina Aksoy kertoo.

Yrittäjiä on työllistänyt loppumetreille asti ravintolasalin remontti.

Ravintola Pilke sijaitsee Keskuskadulla entisen grillin tiloissa.

Se tarjoilee arkipäivisin lounaan, jossa pääpaino on terveellisyydessä, runsaassa salaattipöydässä ja uudenlaisissa mausteissa.

Koko päivän on tarjolla myös á la carte -aterioita, kuten pizzaa, hampurilaisia, pastaa, salaatteja ja pihvejä.

– Uskomme, että Jokiosilla on kysyntää edulliselle, tutulle ruoalle, joissa on jotain uutta, Anniina Aksoy sanoo.

Kokin taustasta huolimatta turkkilainen ruoka tuskin on ainakaan aluksi listalla, elleivät asiakkaat sitä toivo.

– Menu kehittyy ajan myötä, kun huomaamme, millainen ruoka on kysyttyä.

Tuoreiden yrittäjien tavoitteena on, että kesän lähestyessä ravintolan tarjonta laajenee.

Tällä hetkellä haussa ovat A-oikeudet, ja terassi avataan keväällä.

Ravintola suljetaan arkisin kello 20 ja viikonloppuisin kello 21, mutta nykyisiä aukioloaikoja voidaan venyttää, jos kysyntää riittää. Anniina Aksoy suunnittelee, että tulevaisuudessa ravintolan ovet voisivat olla avoinna myös sunnuntaisin.

– Jos pääsemme laajentamaan aukioloaikoja, uusien työntekijöiden palkkaaminen tulee ajankohtaiseksi.

Tällä hetkellä ravintolassa työskentelee Gökhan Aksoyn lisäksi yksi työntekijä. Anniina Aksoy toimii ravintolassa apuna sen verran, minkä päivätöiltään ehtii.

Ravintolassa on 40 asiakaspaikkaa ja terassilla 20 paikkaa. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat