Lounais-Häme Forssa

Ravintola Status kokkaa myös kesän jälkeen: kesä innostaa ravintolaruoan pariin, mutta ei yökerhoon

Kesäkuussa ovensa avannut ravintola Status jatkaa toimintaansa myös kesän jälkeen.
Kesän jälkeen Statuksen yökerhotilat muuttuvat päivisin ravintolasaliksi. Yrittäjä Kivanc Güzel toivoo ravintolaelämän pysyvän vilkkaana myös kesän jälkeen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kesän jälkeen Statuksen yökerhotilat muuttuvat päivisin ravintolasaliksi. Yrittäjä Kivanc Güzel toivoo ravintolaelämän pysyvän vilkkaana myös kesän jälkeen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kesäkuun alussa ovensa yökerhon yhteydessä avannut Ravintola Status on saanut hyvän jalansijan forssalaisessa ravintolaelämässä. Ravintolayrittäjä Kivanc Güzelin mukaan uusi ravintola on mahtunut hyvin paikallisten ravintoloiden joukkoon.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta ruoan mausta ja suurista annoksista. Ihmiset ovat kaivanneet jotakin erilaista ja uskon, että olemme tuon toiveen täyttäneet, ravintoloitsija kertoo.

 

Güzelin mukaan kesä on ollut ruokaravintolan kannalta vilkas. Ihmiset lähtevät kesälomalla mielellään ulos syömään ja se on näkynyt myös Statuksessa.

– Välillä ihmisiä on ollut liikkeellä hieman vähemmän. Säät vaikuttavat paljon siihen, miten ihmiset lähtevät liikkeelle, hän toteaa.

 

Ravintolan on tarkoitus jatkaa toimintaansa myös syksyllä ja talvella. Kun terassikausi päättyy, yökerho muuttuu päivisin ravintolasaliksi. Sisätila on jo kesän aikana ollut ravintolan käytössä, sillä ankarimmilla helteillä terassilla on ollut kuuma ruokailla.

– Yritämme saada ihmiset lähtemään ravintolaan syömään myös kesän jälkeen. Mikäli asiakkaita ei ole tarpeeksi, supistamme ravintolan aukioloaikoja. Joka tapauksessa ruokaravintola on tullut jäädäkseen ja se on avoinna muutenkin kuin kesäkaudella, Güzel sanoo.

Ravintoloitsija lataa paljon odotuksia myös tulevaan pikkujoulukauteen, jolloin pienet työporukat lähtevät viettämään iltaa yhdessä.

 

Helteinen kesä on näkynyt Statuksen yökerhon puolella kävijöiden vähentymisenä. Lämpimällä säällä ja kesätapahtumien sesonkiaikana asiakkaat suuntaavat muualle kuin yökerhoon.

– Odotamme Forssan seudun superviikonloppua. Se on tärkeä paikallisille ravintolayrittäjille, sillä ihmisiä on liikkeellä silloin runsaasti, Güzel pohtii. FL

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic