Lounais-Häme Forssa

Ravintola Vispilä on myynnissä – yrittäjät katsovat tilanteen etenemistä rauhallisesti, ovet eivät ole sulkeutumassa äkisti

Ovet eivät ole sulkeutumassa, vaan yrittäjät elävät hetken kerrallaan.
Vispilä on toiminut Forssan keskustassa vajaan kolmen vuoden ajan. Ravintola on niittänyt mainetta myös seutukunnan ulkopuolella.

Forssan keskustassa vajaat kolme vuotta toiminut ravintola Vispilä on myynnissä. Yrittäjä Tiina Koski kertoo, ettei myyntipäätöksen taustalla ole dramatiikkaa, ja ravintolan toiminta on jatkumassa tavalliseen tapaan.

– Omien alkuperäisten suunnitelmiemme mukaan meillä pitäisi olla nyt jo kolme Vispilää. Asiat eivät ole menneet niin kuin suunnittelimme, ja siksi päädyimme kokeilemaan myyntiä. Meillä on aivan loistava henkilökunta, ja senkin puolesta toivomme, että toiminta jatkuisi, Koski kertoo.

Tiina Kosken lisäksi Vispilässä toimivat yrittäjinä hänen miehensä Veli-Matti Koski sekä Krista Mänttäri.

Vispilän avatessa ovensa Forssassa keväällä 2016 ravintolan konsepti oli mietitty niin, että laajentuminen uusille paikkakunnille olisi voitu aloittaa nopeasti. Neuvotteluja käytiin erityisen tiiviisti Lahden suuntaan.

– Neuvottelut kestivät kauan, puolitoista vuotta, ja olimme tosi pitkällä. Lopulta homma kaatui viime metreillä. Se oli todella harmi, ja vei aika paljon intoa laajentumissuunnitelmilta, Tiina Koski kertoo.

Kosken mukaan kaikki ravintolan toiminnot ja järjestelmät on suunniteltu niin, että mahdollinen ostaja voi edelleen halutessaan laajentaa toimintaa. Koski kertoo kiinnostuneita ostajia ilmaantuneen muutaman, mutta neuvottelut eivät ole kovin pitkälle.

– Katsomme tilanteen ihan rauhassa.

Siihen saakka Vispilän toiminta jatkuu siis ennallaan. Mikäli nykyiset yrittäjät tekevät sulkemispäätöksen, tullaan siitä tiedottamaan erittäin hyvissä ajoin.

Kosken mukaan Vispilässä on ollut hyvä yrittää, mutta paikkakuntalaisia hän toivoo enemmän ravintolan asiakkaiksi.

– Kesällä 80 prosenttia meidän asiakkaista on ulkopaikkakuntalaisia. Se kertoo tilanteesta aika paljon. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic