Lounais-Häme Forssa

Ravintola Vispilän entisiin tiloihin avataan kahvila-ravintola, joka pitää ovet auki illallakin A-oikeuksin

Sanna Järvi avaa ravintola Vispilän entisiin tiloihin kesäksi pop up -kahvila-ravintolan, joka tarjoilee herkkujen lisäksi pientä suolaista ja kuohuvaa.
Sanna Järvi on tunnettu kakuistaan. Kesällä niitä pääsee maistelemaan pop up -ravintolassa Forssan keskustassa. Kuva: Tapio Tuomela
Sanna Järvi on tunnettu kakuistaan. Kesällä niitä pääsee maistelemaan pop up -ravintolassa Forssan keskustassa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudulla tilausleivonnaisistaan tuttu Sanna Järvi on päättänyt tarttua kesän ajaksi uuteen haasteeseen ja avata oman ensimmäisen kahvilansa entisen ravintola Vispilän tiloihin Hämeentielle.

Pop up -kahvila-ravintola Pikku Pistrina tarjoilee samoja makuja, joita Järveltä tilaltaan yleensä juhliin.

– Moni on vuosien saatossa kysellyt, miksi minun kakkujani ei saa muuten kuin tilaamalla. Ajattelin, että nyt on hyvä hetki tuoda kakut ja muut herkut kaikkien saataville vitriiniin.

Järven omia suosikkeja ovat porkkanakakku ja suolakinuskijuustokakku. Ainakin ne tulevat olemaan kahvilan tarjonnassa, mutta leipuri pitää huolen siitä, että leipomukset vaihtelevat kesän edetessä.

 

Ajatus omasta pop up -kahvilasta syntyi huhtikuussa, kun ravintola Vispilä lopetti toimintansa. Sanna Järveä harmitti, että Forssan keskustaan jää hyvälle paikalle tyhjä ravintola ja terassi.

– Sitten tajusin, että surkuttelun sijaan voin itse tehdä asialle jotain. Päätin tuoda oman korteni kekoon Forssan keskustan säilyttämiseksi elävänä.

Järven mukaan Forssassa on jo riittävästi tavallisia kahviloita, joten hän päätti kehittää jotain hieman erilaista. Yksi varsin kaupunkilainen ajatus on pitää kahvila avoinna iltaan asti, lauantaisin jopa iltakymmeneen. Lisäksi kahvilalla on A-oikeudet, ja siellä tarjoillaan leivonnaisten lisäksi salaattiannoksia, leipiä ja patonkeja. Kahvioon tulee myös leikkipaikka lapsille.

– Koen, että kaupungin keskeisellä paikalla on kysyntää kahvila-ravintolalle, joka palvelee useita asiakasryhmiä. Meille voi tulla nauttimaan terassille kylmistä juomista ja kuplivasta tai vaikkapa vain kahvista.

 

Elokuun jälkeen kahvila-ravintola sulkee ovensa, todennäköisesti pysyvästi.

Järven mielestä Forssaan ei mahdu enää uutta ympäri vuoden avoinna olevaa kahvilaa. Syksyllä Järvi palaa siis vanhaan tuttuun työhönsä, eli tekee leivonnaisia pelkästään tilauksesta.

Myös kesän ajan Järvi leipoo juhliin ja torilla sijaitsevaan Kahvila Kulkuriin kuten ennenkin. Kesästä on tulossa niin työntäyteinen, että tuore yrittäjä on palkannut avukseen kolme työntekijää kahvilaan.

– Meillä on täällä nyt niin hyvä tiimi, että pystyn keskittymään leipomiseen.

Järvi lupaa, että kahvila-ravintolassa pidetään korvat avoinna asiakkaiden toiveille. Jos esimerkiksi pidemmille tai sunnuntain aukioloajoille on kysyntää, ne on mahdollista toteuttaa. FL

 

Pop up -kahvila-ravintola Pikku Pistrina avaa ovensa tiistaina 4. kesäkuuta. Avajaisia vietetään lauantaina 8. kesäkuuta. Kahvila on avoinna elokuun loppuun asti.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic