Lounais-Häme Forssa

Ravintolalaiva Jannun nostosta tuli oikea jännitysnäytelmä, Forssasta Jannu matkaa ensin Loviisaan

Ravintolalaiva Jannun nosto kokosi runsaasti väkeä Kehräämön rantaan. Nostoa jouduttiin yrittämään useaan kertaan. Forssasta Jannun on tarkoitus matkata Loviisaan ja lopulta ravintolalaivaksi Helsinkiin. Nostoa seuraamassa olivat myös uudet omistajat.
Jannun uusi omistaja Mari Ant-Vuorinen seurasi laivan nostourakkaa jännityksellä.

Ravintolalaiva Jannun nostosta kasvoi tiistaina varsinainen jännitysnäytelmä, joka keräsi valtavan määrän kiinnostuneita kaupunkilaisia Kehräämön rantaan.

Aamupäivällä alkanut nosto-operaatio venyi pitkäksi. Haastetta toi laivan alkuperäisestä muuttunut painopiste, joka painoi sadan tonnin painoista nostettavaa väärään kulmaan. Nostoyrityksiä tehtiin päivän mittaan useita.

Kehräämön rannassa jännitti myös laivan uusi omistaja, helsinkiläinen Mari Ant-Vuorinen.

– Täytyy sanoa, että ammatillisesti tämä on yksi elämäni jännittävimmistä päivistä. Onneksi on hyviä ammattilaisia apuna, toivotaan vain, että kaikki menee hyvin, hän sanoo.

Forssasta Jannun on tarkoitus lähteä maantiekuljetuksena loviisalaiselle telakalle ja siitä edelleen Helsinkiin Hietalahden rantaan. Jos kaikki menee suunnitellusti, Jannusta tulee ravintolalalva Rosara, joka avaa ovensa Hietalahdessa jo ennen juhannusta.

Ant-Vuorinen on perustanut ravintolalaivaa varten Ravintolalaiva Rosara -nimisen yrityksen yhdessä Miika Mansikkamaan kanssa.

– Loviisassa puhalletaan pintaa, maalataan ja korjataan pohjaa, sisätyöt tehdään Helsingissä. Liikaa emme halua laivaa puunata, vaan ideana on kunnioittaa perinnettä ja sen rosoisuutta, Ant-Vuorinen kertoo.

Ant-Vuorisella ja Mansikkamaalla on jo Hietalahdessa asiakkaille vuokrattava hiekkapohjainen ja puusaunallinen White Sand Boat. Oikeastaan idea Jannun hankkimisesta lähti sen asiakkailta.

– Ihmiset kyselivät, eikö meillä ole ravintolaa tai kahvilaa, ja rupesimme ideoimaan. Miika Mansikkamaa oli nähnyt netistä, että tämä oli myynnissä, ja kun tulimme katsomaan, meille tuli fiilis, että tässä on juuri oikeaa asennetta, Ant-Vuorinen kertoo.

Forssalaiset seurasivat Jannun nostoa vähän haikeinakin.

– Olisin toivonut, että Jannu olisi saatu säilytettyä täällä. Veneilijät ehtivät jo mieltyä laivaan, se toi turvaa, Arja Varha sanoo.

Jannu painaa sata tonnia. Entinen omistaja Aki Grönholm kertoo, että nosturi tuotiin Espoosta, ja se pystyy nostamaan satakaksikymmentä tonnia. Työ jatkuu. Ihan vielä ei Grönholmilla ole haikeudelle aikaa. FL

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic