Lounais-Häme

Ravintolat eivät ole innostuneet alkoholin ulosmyynnistä

Lupia on myönnetty Kanta-Hämeessä vain 18 kappaletta.

Puolisen vuotta sitten voimaan tullut alkoholilaki mahdollisti korkeintaa 5,5 prosentin vahvuisten alkoholijuomien ulosmyynnin ravintoloista.

Käytännössä vähittäismyyntiluvan saaminen on kuitenkin koettu hankalaksi, ja siihen on tarttunut vain hyvin pieni osa ravintoloista.

Kanta-Hämeessä vähittäismyyntilupa on myönnetty ainoastaan 18 yritykselle. Näistä kahdeksan sijaitsee Hämeenlinnassa ja muut ympäri maakuntaa.

Kanta-Hämeessä lupia on myönnetty esimerkiksi golf-kenttien ravintoloille ja yksittäisille pubeille ja ravintoloille.

Suuret ketjut eivät ole innostuneet hakemaan vähittäismyyntilupia. Esimerkiksi Osuuskauppa Hämeenmaa ei ole hakenut lupaa yhteenkään toimipisteeseensä.

– Otimme lakimuutoksen innokkaasti vastaan, mutta vähittäismyynnin lupavaatimukset ovat liian kovat. Ulosmyyntiä varten vaadittaisiin esimerkiksi täysin erilliset kassapisteet, ryhmäpäällikkö Minna Kainulainen kertoo.

Valviran tilastojen mukaan kesäkuun loppuun mennessä koko maassa vähittäismyynnin sisältäviä anniskelulupia oli myönnetty 566. Näistä Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella, johon Kanta-Häme kuuluu, oli 246 kappaletta. HäSa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat