Lounais-Häme

Rehtiliike lähdössä eduskuntavaaleihin kolmen ehdokkaan voimin Hämeessä

Kun Seppo Korhonen ei kelvannut Vasemmistoliiton listalle, hän perusti kansanliikkeen.
Kuva: -

Rehtiliike-niminen kansanliike on asettamassa Hämeen vaalipiirissä kolme kansanedustajaehdokasta.

Heille on muodostettu valitsijayhdistykset, jotka puolestaan ovat muodostaneet valitsijayhdistysten yhteislistan nimeltään Rehtiliike.

Kansanliikkeen kaikki kolme ehdokasta tulevat Lahdesta.

Ehdokkaista Seppo Korhonen on 63-vuotias kone- ja metallialan opettaja, nykyisin jo eläkkeellä. Hän on myös Lahden kaupunginvaltuutettu. Korhoselle tärkeitä teemoja ovat muun muassa köyhyys ja korruptio.

Ehdokkaista Taisto Ohtonen on 62-vuotias kirvesmies Lahdesta. Hän on Rakennusliiton ay-aktiivi ja muun muassa ammattiosastonsa luottamusmies.

Ehdolla on myös Ritva Sorvali, joka on 61-vuotias näyttelijä Lahdesta. Hän työskentelee tällä hetkellä kiinnitettynä Lahden Kaupungin Teatterissa.

Rehtiliike sai alkunsa sen jälkeen, kun Vasemmistoliiton Hämeen piiri ei huolinut Lahden kunnallisjärjestön ehdokasasettelussa eniten ääniä saanutta Seppo Korhosta edustavaaliehdokkaakseen. Tämän vuoksi Korhonen riitautui puolueensa kanssa.

Korhonen on toiminut Lahdessa Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettuna, mutta hänet erotettiin valtuustoryhmästä marraskuussa toukokuun loppuun asti kestäväksi määräajaksi. Erottamisen syyksi kerrottiin Vasemmistoliittoa vahingoittava kirjoittelu.

Hattulalainen kunnanvaltuutettu Kimmo Kautio erosi syksyllä Vasemmistoliitosta vastalauseena puolueen Hämeen piirin ehdokasasettelulle. Samaan johtopäätökseen tuli loppuvuodesta myös hämeenlinnalainen kaupunginvaltuutettu Ritva Oinonen. Hänkin perusteli eroaan sillä, ettei voinut hyväksy tapaa, jolla puolueen Hämeen piiri ohitti ehdokasasettelussa Korhosen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic