Lounais-Häme

Rekrystä apua työvoimapulassa painiskelleelle Jokioisten Leivälle

Faktian kanssa yhteistyössä järjestetyn kolmen kuukauden koulutusjakson jälkeen Jokioisten Leipä -konsernin palvelukseen on saatu työsuhteeseen kaikkiaan 15 uutta työntekijää.

Kurssi herätti runsaasti kiinnostusta ja yrityksessä haastateltiin jopa 60 kiinnostunutta lähes 170 halukkaasta, joista 18 aloitti rekrykoulutuksen. Nyt heistä 15 aloittaa työsuhteessa yritykseen. Heistä puolet jatkaa työsuhteessa oppisopimuksella.

Loimaalainen Marita Kankaanranta ja jokioislainen Petri Järveläinen jatkavat kumpikin yrityksen palveluksessa oppisopimuksella, joka kestää vuodesta puoleentoista vuotta.

Molemmat ovat tyytyväisiä, että tulivat koulutukseen ja työhön leipomoon. Molemmat ovat työskennelleet aiemmin myyntialalla.

-En koskaan palaa enää istumatyöhön. Leipomossa työskentely voi olla raskasta, mutta olen viihtynyt hyvin. Olen oppinut todella paljon. Vaikka harrastan kotileivontaa, olen oppinut, että olen pyöritellyt pullataikinaakin aivan väärin, Kankaanranta sanoo.

 

Sekä Kankaanrannalla että Järveläisellä on työvuorot jo selvillä ja kumpikin on jo työssä aamuvuoroissa. Järveläinen sanoo, että hänellä on tuttuja työssä Jokioisten Leivässä, jonka myötä työ leipomossa alkoi kiinnostaa. Kotona Järveläinen ei ole ollut jauhopeukalo.

Molemmat kehuvat rekrykoulutusta hyväksi ja toimivaksi väyläksi työhön. Työpäivät ovat kuluneet todella nopeasti kiireen keskellä ja oppimisjaksot on nivelletty hyvin työhön.

Leipomopäällikkö Mikko Virtanen sanoo, että uusien työntekijöiden saaminen tuotantoon on todella tervetullut asia. Hän ja toimitusjohtaja Seppo Virtanen ovat tulleet öiseen munkinpaistoon, kun tekijöitä ei ole ollut aina tarpeeksi.

Jokioisten Leivällä on konsernina melkoiset kasvusuunnitelmat. Kun Jokioisten Leivän liikevaihto oli viime vuonna 11,3 miljoonaa euroa, ollaan liikevaihtoa kasvattamassa tänä vuonna 13 miljoonaan euroon. Konsernitasolla kahden vuoden aikana tavoitteena on saavuttaa 20 miljoonan euron liikevaihto.

Henkilöstöä konsernissa on tällä hetkellä noin 120. Jokioisten Leivän lisäksi konserniin kuuluu Leipurin Tuoteapu, jolla on tuotantoa Jokioisilla ja Tammelan Portaassa sekä kahvila Sibeliuksenkadun varrella Forssassa ja pienleipomot Autokeitaalla ja Forssan Prismassa.

 

Mikko Virtanen kehuu rekrytointikoulutuksen läpikäynyttä porukkaa todella hyväksi ja motivoituneeksi. Koulutettavien ikäjakautuma on laaja ja työhistoriat hyvin erilaisia. Pääasia on ollut motivoituneisuus ja halu kehittyä.

Toimitusjohtaja Virtanen totesi pilke silmäkulmassa, että koulutuksen läpäisseet voivat kutsua itseään melkein leipomomestareiksi.

Vielä kuitenkin on opittavaa, vaikka perusosaaminen on jo kunnossa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41882-jokioisten-leipa-kouluttaa-oppisopimuksella-lisaa-osaajia

 

Uusimmat

Fingerpori

comic