Lounais-Häme

Remontilla selkeisiin linjoihin

Forssa

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perusterveydenhuollon (hyky) palvelualueen johtaja Jarmo Ruohonen, tekninen päällikkö Risto Leinonen ja Rakennus Timo Pekka oy:n toimitusjohtaja Timo Pekka mittailevat Korkeavahan terveysaseman aulaa.

– Tähän halutaan lisää valoisuutta ja avaruutta… muutenkin kuin aurinkoisina päivinä, Ruohonen kävelee osaamiskeskuksen pääsisäänkäynnin ovesta ulos ja sisään.

– Tavoitteena on asiakaslähtöisyys ja selkeät linjat, Leinonen jatkaa.

Miehet ovat yhtä mieltä siitä, että vuonna 1985 valmistuneen rakennuksen aula on sumppuinen. Mutta ei ole kauan. Rakennuksen peruskorjausremontti alkaa nimittäin ensi kuussa.

Uusitussa rakennuksessa vastaanottotiskit ovat heti ulko-ovien jälkeen eikä asiakkaiden tarvitse enää miettiä, minne menisi.

– Tästä kulkee jo nyt useita satoja asiakkaita päivittäin, Ruohonen viittelöi lokeroiseen rakennukseen.

KORKEAVAHAN terveysaseman 4,3 miljoonan euron peruskorjaus on hyky:n suurin investointi. Investointi on itse asiassa suurin pitkiin aikoihin.

– Ennen hyvinvointikuntayhtymän aikaa peruskorjauksia on tehty noin viiden vuoden välein, mutta näin isoa investointia ei ole tehty vuosiin, Leinonen laskee.

Edelliset isot remontit tehtiin Jokioisten terveysasemalle kolme vuotta sitten ja Forssan pääterveysasema saneerattiin vuonna 2008.

PERUSKORJAUKSEN pääurakasta eli rakennustöistä vastaa Rakennus Timo Pekka oy. Sähkötöistä tulee vastaamaan Sähkömatti oy, putki- ja ilmanvaihtotöistä LVI-Valmiste oy sekä automaatiourakasta BSV Automaatio.

– Tarjouksia tuli eri puolilta Lounais-Hämettä ja kauempaakin, Leinonen toteaa.

Hän jatkaa, että vaikka työt ovat kortilla koko maassa, eivät rakennusfirmat lähde kilpailemaan töistä kovin kauas.

– Kilometrikorvaukset ja päivärahat nostavat kustannuksia, Leinonen lisää.

Timo Pekankin on täytynyt laajentaa reviiriään.

– Riihimäkeä pitemmälle ei tosin kannata lähteä. Pääkaupunkiseudulla on omat tekijänsä.

MONI ISO sairaalasaneeraus on pantu jäihin sotea odotellessa, mutta Ruohosen mukaan terveysaseman saneerauksessa kyse on lähipalvelusta.

Hän lisää, että sotessa pyritään keskittämään erikoissairaanhoidon palvelut isoihin sairaaloihin, mutta jatkokuntoutus tapahtuu pienissä yksiköissä.

– Tässä on kyse seudulliseen palvelutarpeeseen vastaamisesta. Kotona pärjäämistä tukevaa palvelua tarvitaan yhä enemmän, Ruohonen sanoo.

KUNHAN REMONTTI pääsee vauhtiin, osaamiskeskuksen toimintapisteiden paikat vaihtuvat pääsisäänkäynnistä alkaen. Myös liikennejärjestelyt muuttuvat.

– Osa alueesta suljetaan aidoilla, Timo Pekka sanoo.

Rakennus korjataan kolmessa eri vaiheessa.

Pekan rakennusliike teki muutama vuosi sitten saneerauksen myös sairaalan vuodeosastoilla.

– Korkean hygienian alueella remontti vaatii erilaista tekemistä kuin jos tekisimme töitä tyhjässä talossa, Timo Pekka sanoo.

Rakennuksessa, jossa samanaikaisesti hoidetaan asiakkaita, täytyy pystyä pitämään pöly ja melu aisoissa sekä ottaa asiakkaiden turvallisuus huomioon.

– Olemme pahoillamme, että remontti aiheuttaa asiakkaille haittaa, Ruohonen sanoo ja lisää, että he tiedottavat remontin etenemisestä vaihe vaiheelta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti