Lounais-Häme Forssa Hämeenlinna Tammela

Avi tarkasti Tammelassa: Remonttifirmalle yhteisösakko työturvallisuusrikoksista, yrityksen johdolle myös sakkoja

Kuvituskuva: Tapio Tuomela

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Hämeen Laaturemontti oy:n ja yrityksen henkilöstöä sakkorangaistuksiin työturvallisuusrikoksista.

Tuomiolauselman mukaan yritys teki vuosina 2016 ja 2017 kaksi remonttia, joissa rikottiin lakia.

Työmailla oli työskennelty katoilla ilman asianmukaista putoamissuojausta sekä tehty asbestityötä hengityssuojaimilla, joiden tiiviyttä ei ollut varmistettu.

Lue myös:  Kattoremonttifirmalle vaaditaan 30 000 euron yhteisösakkoa työturvallisuusrikoksesta asbestitöissä Tammelassa ja Forssassa

Yhtiölle määrättiin 20 000 euron yhteisösakko, minkä lisäksi käräjäoikeus määräsi yhtiötä menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä noin 4 000 euroa. Yhtiön toimitusjohtaja, yksikönjohtaja sekä kaksi työnjohtajaa saivat kukin sakkorangaistukset.

Vastaajat vetosivat muun muassa siihen, että kyseisten remonttien aikaan asbestitöiden osalta suojausmääräyksiä ei ollut tai ne olivat tulkinnanvaraisia. Yritys toimi laajalla alueella ja viranomaisten vaatimukset olivat puolustuksen mukaan keskenään sekavia. Puolustuksen mukaan yhtiön toiminta oli suunniteltu ja dokumentoitu Pirkanmaan työsuojelupiirin ohjeiden mukaisesti ja yhtiö oli pitänyt huolen siitä, että työturvallisuuden edellyttämät välineet ovat olleet saatavilla.

Tapahtuma-aikaan yhtiö teki noin 5000 remonttia vuodessa lukuisilla eri paikkakunnilla.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic