Renault'n, Nissanin ja Mitsubishin toimitusjohtaja pidätettiin - Nissan vaatii potkuja, Renault syöksyy Pariisin pörssissä

Tokio/Pariisi
19.11.2018, 14:57

Talous

Renault’n, Nissanin ja Mitsubishin muodostaman konsernin toimitusjohtaja Carlos Ghosn on japanilaismedian mukaan pidätetty Tokiossa epäiltynä taloudellisista väärinkäytöksistä. Nissan ilmoitti vaativansa Ghosnille potkuja.
Nissan syyttää Ghosnia taloudellisista väärinkäytöksistä ja väärien tietojen antamisesta omista tuloistaan Japanin veroviranomaisille. Nissan ilmoitti tutkineensa Ghosnin toimia pitkään ja todenneensa, että väärinkäytökset ovat jatkuneet vuosien ajan. Ghosnin epäillään myös syyllistyneen yhtiön omaisuuden väärinkäytöksiin. Nissanin on määrä pitää asiasta tiedotustilaisuus myöhemmin tänään.
Uutistoimisto Kyodon mukaan Ghosn olisi pimittänyt tulojaan viiden miljardin jenin eli yli 38 miljoonan euron edestä viiden vuoden aikana.
Tiedot Ghosniin kohdistuvista epäilyistä syöksivät Renault’n pörssikurssin kahdentoista prosentin laskuun Pariisin pörssissä. Tokion pörssi ehti sulkeutua ennen kuin epäilyt tulivat julkisuuteen.
Brasilialaissyntyinen Ghosn tuli autoalalla tunnetuksi jo 1990-luvulla, kun hän ajoi läpi rankan saneerausohjelman Renault’ssa ja Nissanissa. Ghosn on kolmen yhtiön muodostaman konsernin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti Ranskan hallituksen seuraavan asiaa tarkasti. Ranskan valtio omistaa Renault’n osakekannasta 15 prosenttia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic