Lounais-Häme

Rengashotellissa riittää vielä kesärenkaita

Kesärengas poikineen makailee vielä rengashotellien patjoilla, sillä renkaiden vaihtorumba ei ole vielä alkanut.

-Rengashotellien suosio kasvaa vuosi vuodelta, TA-Renkaan yrittäjä Mirka Korvenpää tietää.

TA-Renkaassakin on jouduttu järjestelemään rengasrivistöä uusiksi, jotta kaikki renkaat mahtuvat halliin. Korvenpään mukaan uusia renkaita mahtuu hotelliin edelleen.

-Ihmiset tykkäävät maksaa palvelusta ja helppoudesta, vaikka taloustilanne onkin ollut heikompi, Korvenpää miettii hotellin suosiota.

Rengasliikkeissä on jo pientä aavistusta renkaiden vaihtosesongin alkamisesta, mutta yöpakkaset ehkä hillitsevät vaihtorumbaa.

-Vaihto riippuu niin paljon säästä. Arvelisin, että sesonki alkaa ensi tai seuraavalla viikolla.

Korvenpään mukaan renkaiden vaihdolle ei ole virallista päivää, mutta kesärenkaisiin vaihdetaan usein pääsiäisen tienoilla.

-Tosin viime vuonna pääsiäinen oli maaliskuun puolella ja tänä vuonna huhtikuun puolivälissä.

Korvenpään omassa autossa on kitkarenkaat ja hänen mielestään kitkoilla voi hyvin ajaa näillä leveysasteilla.

-Se on tosin henkilökohtainen mielipiteeni. Renkaiden valinta riippuu reitistä, jota ajaa.

Hän ajaa itse lähinnä pääteillä ja kaupungissa eikä hän ole kokenut ajelussa ongelmaa.

Pikkutiet taas ovat kylmien öiden jäljiltä kuin luistinratoja.

-Metsäteillä ajaville nastarenkaat ovat paremmat. Kitkarenkailla ajaessa täytyy vain ennakoida paremmin.

Korvenpää toteaa, että nastathan kuluttavat teiden pintaa ja aiheuttavat yhteiskunnalle kustannuksia. Hänen mielestään kustannukset laskisivat, jos käytettäisiin enemmän kitkoja.

-Renkaiden ostajan kannalta, nasta- ja kitkarenkaiden hinnassa ei ole suurta eroa. Nastarenkaat ovat ehkä muutaman kympin kalliimpia.

Myös Vianorin Forssan toimipaikan päällikkö Tommi Kankare toteaa, että kesärengassesonki on vasta alullaan.

Kankareen mukaan autoilijat ovat viime vuosina ajaneet talvirenkaansa lähes viimeiseen nastaan asti.

-Monet ovat vaihtaneet renkaansa uusiin vasta pakon edessä.

Rengasliikkeessä asiakkaalle kerrotaan, jos renkaat pitäisi uusia.

-Asiakas päättää kuitenkin itse renkaidensa vaihtovälistä, Kankare lisää.

Kaikissa uusissa autoissa ei ole enää nykyisin vararengasta. Jos yksi rengas menee puhki, voi vain yhden renkaankin vaihtaa, jos auton muut renkaat ovat hyvässä kunnossa.

-Yleensä saman akselin renkaat vaihdetaan yhtä aikaa.

Renkaidenvaihdon yhteydessä rengasliikkeissä tarkastetaan myös muun muassa jarrulevyt ja -palat. Kankareen mukaan he vilkaisevat myös tuulilasin kunnon.

-Sen, minkä voi samalla nopeasti tarkastaa, katsotaan ja ilmoitetaan asiakkaalle, jos korjaustarvetta on, Kankare summaa. FL

 

Renkaat kelien mukaan
Talvirenkaita käytetään yleensä lokakuun lopusta huhtikuun puolivälin tienoille riippuen säistä, muun vuoden ajan ajetaan kesärenkailla.Talvirenkaita on käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun.Nastarenkaita saa käyttää marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin.Muulloinkin nastarenkaita saa käyttää kaikissa autoissa, jos sää tai keli sitä edellyttää.Muun muassa vuosina 2002, 2003 ja 2005 ihmiset vaihtoivat kesärenkaat autoonsa aikaisin; ennätyslämmin maaliskuu sai jotkut ihmiset vaihtamaan vuonna 2007 kesärenkaat jo viikolla 13, maaliskuun lopussa.Talvirenkaita on taas pidetty pitkään muun muassa talvina 1997–1998 ja 2005–2006 johtuen kylmästä huhtikuusta.Renkaanvaihdon yhteydessä kannattaa myös poistaa helposti irtoava lika paikoista, joihin ei renkaan kiinni ollessa pääse, tarkistaa jarruletkut, voidella jarruletkujen ja jarruputkien väliset liitokset sekä tarkistaa jarrupalat ja voidella pultit.Lähde: AutoWiki

Uusimmat

Fingerpori

comic