Lounais-Häme Forssa

Rengassesonki on jo ovella: Pahin vaihtoruuhka parin viikon päästä

Ajanvaraus tarpeen, jos haluaa kesärenkaat alle juuri ruuhka-aikaan.
Kevät tekee tuloaan ja kohta kannattaa vaihtaa autoon kesärenkaat. Kuvassa uudet Nokian Hakka-renkaat. Kuva: Nokian renkaat
Kevät tekee tuloaan ja kohta kannattaa vaihtaa autoon kesärenkaat. Kuvassa uudet Nokian Hakka-renkaat. Kuva: Nokian renkaat

Kevään lähestyminen tietää myös sitä, että rengasliikkeiden kiireet lisääntyvät. Hätäisimmät ovat jo vaihdattaneet kesäkumit alle, vaikka varsinaiseen sesonkiin on hetki aikaa.

– Kovin ruuhka on vielä edessä. Paljon riippuu siitä, miten kelit edistyvät, mutta arviolta 2–3 viikon päästä on kiireisintä, kertoo Tommi Kankare Vianor Partner Forssasta.

Jos haluaa renkaat vaihtoon juuri maalis-huhtikuun vaihteessa, kannattaa aika varata rengasliikkeestä etukäteen.

– Tai sitten voi odotella ja vaihtaa renkaat vasta huippusesongin jälkeen. Kitka- ja nastarenkaallakin pärjää vielä ihan hyvin, Kankare sanoo.

Valikoimaa riittää renkaissakin. Valinnan varaa on testivoittoja napanneista huippurenkaista kiinalaisiin halparenkaisiin.

Hyviltä kesärenkailta voi odottaa varmaa ja vakaata menoa myös yllättävissä tilanteissa. Pitoa pitää löytyä märissäkin olosuhteissa.

– Valinnanvaraa on paljon. Se, mikä rengas kannattaa valita, on paljon asiakkaasta ja hänen budjetistaan kiinni. Edullisemmatkin renkaat ovat nykyään laadukkaita.

Milloin vanhat, kuluneet kesäkumit sitten kannattaa vaihtaa uusiin?

– Sanotaan, että vesipito alkaa heikentyä silloin kun urasyvyys menee kolmen millin alle. Eihän se vielä sakkorengas ole, mutta ominaisuudet alkavat huonontua, Kankare kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic