Lounais-Häme Forssa

Renkaat ulvovat edelleen Forssassa – Prismajohtaja: "Toivon, että seurauksista keskusteltaisiin"

Prisman parkkipaikkaralli ei ole Forssassa laantunut. Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä penää keskustelua vaaroista ja seurauksista.
Yölliset kaasuttelut ovat jättäneet jälkensä Prisman parkkipaikalle Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yölliset kaasuttelut ovat jättäneet jälkensä Prisman parkkipaikalle Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jo kuukausikaupalla jatkunut kiihdyttely ja renkaiden polttaminen Forssan Prisman parkkipaikalla etenkin ilta-aikaan ei ota lakatakseen.

Viime viikonloppuna Forssassa oli myös kymmeniä autoja käsittänyt miitti eli tapaaminen.

Forssan Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä toteaa, että parkkipaikan sulkeminen ei ole ratkaisu, koska todennäköisesti kaahailulle etsittäisiin vain uusi paikka.

– Olemme lisänneet kameravalvontaa alueella, ja meillä on poliisin kanssa hyvä yhteistyö. Vartija käy paikalla pystyessään, mutta se ei auta, kun autolla pääsee paikalta pois muutamassa sekunnissa, Hovila-Myllylä sanoo.

Luitko jo: Ulvovat renkaat tuskastuttavat Forssassa – Iltaisin ja öisin äänet Tammelan suoralta ja Prisman parkkipaikalta häiritsevät (FL 11.7.2020)

”Ymmärrys muiden kunnioittamisesta on kadonnut”

Myös vanhempi konstaapeli ja Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) toteaa, että keinot ovat vähissä.

– Tolkkua tähän tilanteeseen ei taideta saada ennen kuin järki tulee nuorten päähän. Tilanne on todella kurja ympäristölle. Tuntuu, että ymmärrys muiden kunnioittamisesta on kadonnut, Penttilä harmittelee.

Hovila-Myllylä toivoo, että jos kaahailemassa on nuori kuljettaja, asiasta juteltaisiin kotona.

– Kotona olisi hyvä keskustella siitä, mikä on luvallista ja mikä ei, sekä siitä, mitä näissä tilanteissa voi oikeasti sattua joko itselle tai muille, Hovila-Myllylä sanoo.

– Vahinko voi käydä, vaikka itse käyttäytyisi kuinka hyvin, Penttilä huomauttaa.

Isoja laskuja perästä

Minna Hovila-Myllylä toteaa, että rallin täytyy käydä myös ajelijoiden kukkaron päälle.

– Meillä on useampi tolppa kaatunut törmäysten seurauksesta, ja joka kerta tekijä on saatu kiinni. Kustannukset ovat korkeat, Hovila-Myllylä toteaa.

Lisäksi sudittelu kuluttaa myös renkaita ja autoa.

– Jos nuorella kuluu rengassarjoja enemmän kuin yksi kesässä, pitäisi kotona hälytyskellot soida, että kyseessä ei todennäköisesti ole pelkkää tavallista ajelua. FL

Lue myös: Ajoneuvojen liu’uttaminen Prismalla huolestuttaa – Pahimmillaan seurauksena voi olla sakkoa ja ajokieltoa (FL 20.12.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic