Lounais-Häme Forssa/Tammela

Renkaidenvaihtosesonki käynnistyi ruuhkitta – Onnettomuus forssalaisessa rengasliikkeessä kiristi turvatoimia

Tänä keväänä renkaat voi vaihdattaa niin, ettei tarvitse kohdata muita asiakkaita. Aikoja annetaan harvakseltaan, jottei ruuhkia pääse syntymään. Forssassa renkaidenvaihtotilanteessa sattunut onnettomuus terästi huoltamoiden turvatoimia.
Jere Simola vaihtoi renkaita Rengasmarket-ketjuun kuuluvassa Forssan Käyttörenkaassa. Aikoja renkaidenvaihtoon on vielä toistaiseksi varattu melko maltillisesti. Kuva: Tapio Tuomela
Jere Simola vaihtoi renkaita Rengasmarket-ketjuun kuuluvassa Forssan Käyttörenkaassa. Aikoja renkaidenvaihtoon on vielä toistaiseksi varattu melko maltillisesti. Kuva: Tapio Tuomela

Kevään edetessä renkaanvaihtosesonki on hiljalleen käynnistymässä.

– Viime vuonna tähän aikaan oli jo kolmen viikon jono. Nyt vaihtoja on tehty pari kolme sarjaa päivässä, Auto- & konekorjaamo J Saaren yrittäjä Jari Saari kertoo.

Tammelalaisessa autokorjaamossa näkyy nyt selvästi se, etteivät pääkaupunkiseudun kesäasukkaat ole tulleet huollattamaan autojaan mökkipitäjäänsä.

Koronapandemia on saanut vakiväenkin hieman varaukselliseksi: taloudellinen tilanne saattaa mietityttää, eikä monella etätyöntekijällä ole nyt ajojakaan.

Renkaanvaihtosesongin pitkittyminen on toisaalta hyväkin asia, sillä ruuhkia ei haluta syntyvän.

– Kiirettä ei oteta, ettei väkeä kerry, Forssan Käyttörenkaan yrittäjä Karri Sainio sanoo.

Asiakas ei enää aja nosturille

Autohuoltoliikkeet toivovat asiakkaiden varaavan ajan renkaidenvaihtoon puhelimitse tai sähköpostitse.

Renkaidenvaihtosesonki on alkanut toistaiseksi rauhallisesti. George Georgiou vaihtaa kesärenkaita Forssan käyttörenkaassa. Kuva: Tapio Tuomela.

Aikojenantoa on harvennettu, jotta edellinen asiakas ehtii pois paikalta ennen seuraavan tuloa.

– Riskiryhmille voimme tarjota aikaa esimerkiksi päivän ensimmäiseltä tunnilta tai kello 17 jälkeen, Sainio kertoo.

TA-Rengas voi noutaa asiakkaan auton huoltoon ja tarvittaessa renkaidenvaihtoonkin, jos auton tuonti ei muuten järjesty.

Forssan Käyttörenkaassa asiakas sai tiistaiaamuun asti halutessaan ajaa autonsa itse nostimelle, jottei autosta olisi tarvinnut poistua renkaidenvaihdon ajaksi.

Onnettomuuden vuoksi menettelystä luovuttiin äkisti; yrityksen työntekijä loukkaantui, kun asiakas törmäsi häneen nosturiin ajaessaan.

– Tästä lähtien työntekijä ajaa auton sisälle, Sainio sanoo ja kertoo kuullensa, että asian suhteen ollaan nyt ehdottomia muissakin seudun autohuolloissa.

Auto- ja konekorjaamo J Saaren asiakkaat ovat jo tottuneet ulkoilemaan sen aikaa, kun auto on renkaidenvaihdossa.

– Järvimaisema yllyttää varsinkin monen vanhemman ihmisen lähtemään rantaan kävelemään, Saari kertoo.

Pintoja pyyhitään, maksupääte tuodaan pihalle

Huoltamoissa siivotaan ja pyyhitään pintoja nyt tavallista taajemmin.

– Ratit, vaihdekepit ja lukot pyyhitään homman jälkeen, Saari sanoo.

Forssan Käyttörenkaassa sisätiloihin ei tarvitse mennä maksamisen ajaksi, sillä kannettava maksupääte voidaan tuoda autolle.

TA-Renkaan korjaamopäällikkö Jere Rantaniemi kertoo, että lasku on mahdollista lähettää myös sähköpostilla.

Uusien renkaiden kauppa on käynyt tänä keväänä kohtuullisesti.

– Maksuaikaa on saatavissa 90 päivää, Rantaniemi sanoo.

Turvattomia renkaita ei pidä laittaa

Muiden kiireiden hellitettyä monella autoilijalla saattaa olla nyt aikaa vaihtaa renkaat myös itse. Rantaniemi uskoo silti, että varsinkin uudet renkaat halutaan vaihdattaa ammattilaisilla liikkeessä.

Saari kertoo heillä olevan säilytyksessä paljon kesärenkaita, jotka asiakkaat tulevat vaihdattamaan ennemmin tai myöhemmin.

– Tärkeintä olisi, ettei turvattomia renkaita laiteta nyt alle ja renkaat uusitaan, kuten kuuluukin, Rantaniemi sanoo. FL

Lue myös: Halpa kesärengas voi olla hyvä, kalliskin vanhenee jo kuudessa vuodessa – Lue tästä 10 vihjettä renkaanvaihtoon (FL 13.4.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

3.6.2020

Fingerpori

comic