Lounais-Häme

Rentoa ruokaa Kehräämöllä

Tomi Tervomaalla on kolmen vuosikymmenen kokemus ruoka- ja anniskeluravintoloista pitkin Etelä-Suomea. Kokeneen alan ihmisen näkemys on, että Forssassa on tilausta rentoa ruokaa tarjoavalle ravintolalle. Siksi Tervomaa kiinnostui Kehräämöaukiolla toimivasta ravintolakompleksista, johon kuuluvat Piipputerassi ja tilausravintolana toimiva Vanha Värjäri.

Hän viritteli yhteistyötä piippuaukiolle entisten yrittäjien kanssa jo viime kevääksi, mutta se kariutui.

-Keittiö mahdollistaa muutakin kuin Piipputerassin ruokatarjonnan. Pystymme tarjoamaan ruokapalveluja erilaisiin juhliin. Kaupungilta vuokrattavissa olevaan, Vanhan Värjärin yhteydessä olevaan erilliseen juhlatilaan pystymme järjestämään ruoka- ja juomatarjoilun. Lisäksi virittelemme yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa.

 

Yhteistyötä Piipputerassi tekee yhteistyötä muun muassa Antin konditorian kanssa. Antilta on tulossa Piipputerassin leipäosasto, makeat ja konditorian omat jäätelöt. Piipputerassi tekee lähtökohtaisesti kaikki myytävät ruoat alusta loppuun itse, muun muassa kastikkeet ja pulled porkin. Ravintolasta saa esimerkiksi hampurilaisia, joiden valmistuksessa käytetään hiiligrilliä. Grilli antaa myös viimeisen silauksen pitkään haudutetuille ribseille.

-Pyrimme erottumaan Forssan muista hyvistä ruokapaikoista tuomalla uutuustuotteita ja makuja maailmalta. Samoilla tuotteilla on turha lähteä kilpailemaan, Tervomaa toteaa.

Yhtenä valttikorttina Tevomaa mainitsee drive around -tyyppisen palvelun, joka kirjaimellisesti sopii piippuaukiolle. Asiakas voi halutessaan soittaa ja tilata tuotteen, jonka ravintolan henkilökunta kiikuttaa asiakkaalle autolle asti.

Juomapuolella löytyy tuotteita oluista konjakkeihin. Erikseen Tervomaa mainitsee paikallisen panimon Olutmyllyn tuotteet.

 

Tervomaan pyrkimyksenä on pitää Piipputerassi auki päivittäin kesäaikaan. Nettisivuilta löytyy joka päivä päivitetyt aukioloajat, kovasti sateisina ja kylminä päivinä Piipputerassi ei välttämättä ole auki, vaikka perjantaina terassiravintola katetaan 40 neliömetrin katteella, jonka alle mahtuu yli 30 asiakasta.

Nettisivuilta löytyy myös päivän tuote. Piipputerassi ei tarjoa varsinaista lounasta, mutta lounasaikaan tarjottava päivän tuote pyritään saamaan hinnaltaan lounasta vastaavaksi. Tarjolle tulee myös perinteisiä kahvilatuotteita.

Tervomaa arvelee, että päiväsaikaan Piipputerassi palvelee enemmän juuri kahvila- ja ruoka-asiakkaita. Illalla ravintola palvelee ruokailijoiden lisäksi myös janoisia. Tervomaa arvelee, ettei aukioloaikoja venytetä yli puolenyön.

 

Tomi Tervomaa saattaa olla ainakin varttuneemmalle väelle tuttu jo ravintola Rosa Marian ja Pressibaarin tiskin takaa Kauppakadulta 1980-luvulta. Alan työt hän sanoo oppineensa jo aiemmin, ennen armeija-aikaa Koskenniskassa. Rosa Mariassa Tervomaa oli osakkaana yhdessä Horton pariskunnan kanssa.

Rosa Marian kiinteistön ostaminen ja täydellinen remontoiminen oli sen yritystoiminnan suurin virhe, isot valat ja pari devalvaatiota kaatoivat ravintolatoiminnan, vaikka kauppa kävi Tervomaan mukaan kohtuullisesti.

Työn perässä Tervomaa hankki kokemusta muun muassa Helsingissä legendaarisesta ravintola Sillankorvasta. Tampereella hän oli 1990-luvun lopun vauhtivuosina Crazy Horsen ravintolapäällikkönä. Sittemmin matka vei Turkuun Haraldiin ja 57:ään sekä Papa Joe -ravintolalaivaan. Sivussa Tervomaa hoiti myös Earth Collection -vaatemerkin maahantuontia.

Vuonna 2005 hänestä tuli taas yrittäjä, kun hän osti osuuden Daily Newsista, joka on tuttu Reijo Mäen Vares-dekkareista. Myöhemmin osakkaat perustivat myös ruokaravintola Tomaten ja lähiöravintola Surutoinin. Tervomaa myi näistä osuutensa vuodenvaihteessa 2017.

-Suunnitelmissa oli jo silloin palata ravintolayrittäjäksi Forssaan, mutta vasta nyt se toteutui. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti