Lounais-Häme

Rentous ei sulje pois tyylikkyyttä

Lämpöasteiden noustessa ajatukset siirtyvät kohti kesäisempää vaatetusta ja asusteita. Pitkän talven jälkeen paksummat takit ja lämpimät asusteet on vapauttavaa pakata varastoon ja ottaa tilalle kevyempi garderobi.

Ajankohtaista pukeutumisessa ovat myös tulevan kesän juhlat. Marjut Lindstedt Forssan Muotiliike Oliviasta kertoo väriä olevan saatavilla väriä haluaville.

-Turkoosin ja fuksian eri sävyt ovat perinteisesti suomalaisten suosiossa juhlapukeutumisessa. Sinisellä on nyt kova noste, joka varmasti huipentuu syksyllä Suomen juhlavuoden tunnelmissa, Lindstedt arvelee.

Olivian asiakkaiden joukossa on myös heitä, joille ainoa oikea väriyhdistelmä on mustavalkoinen. Valikoimaa löytyy toki myös heille.

-Mustavalkoiseen saa halutessaan väriä huivilla tai jakulla.

Materiaaleista pitsi pitää edelleen pintansa. Juhlavaatteissakin kiinnostaa monikäyttöisyys ja muokattavuus.

-Pitkän juhlamekon ilme muuttuu aivan toisenlaiseksi yhdistämällä siihen esimerkiksi farkkujakun. Monen juhlan pukukoodikin kehottaa jättämään kaikkein juhlavimmat asut kotiin, Lindstedt huomauttaa.

Miesten juhlapukeutumisessa tummansininen jyrää. Forssalaisen Harald & Fannyn yrittäjä Kirsi Lund kertoo mustan puvun olevan pakollinen enää hautajaisissa.

-Sininen on aivan valloillaan. Vaalea kesäpuku taas on unohtunut tyystin. Jos halutaan vaaleampaa, valitaan tänä päivänä harmaa puku.

-Solmionkin käyttö on jäänyt vähemmälle. Se korvataan usein rusetilla, joka tekee lookista rennomman ja leikkisämmän.

Rentous ei sulje pois tyylikkyyttä. Lundin mukaan miehet ovat toivottaneet stretchin lämpimästi tervetulleeksi housuihin ja bleisereihin.

Jalkaansa naiset laittavat tänä kesänä juhliin korkoa. Forssalaisen Torin Kengän myyjä Lotta Toivola kertoo korottomien mallien loistavan poissaolollaan.

-Kengissä on kuitenkin usein platopohjaa, eli korko ei tunnu jalassa niin korkealta.

Nuden eri sävyt ja puupohjat ovat kevään ja kesän juhlakengille tunnusomaisia.

Kesän muotiin oleellisena osana liittyy juhlien lisäksi rantapukeutuminen. Forssan Liivikeskuksessa uima-asujen ja bikinien valikoima alkaa olla parhaimmillaan.

Uima-asuissa avainsana on muokattavuus ja yhdisteltävyys. Useimmissa malleissa olkaimet voi ottaa pois tai muokata niskalenkiksi. Samasta kuosista löytyy yhdisteltäväksi erilaisia ylä- ja alaosia.

Koristeelliset yksityiskohdat, kuten koristekivet tai rusetit tuovat uima-asuihin jotain ekstraa. Lookia voi täydentää ranta-asulla, kuten pitsisellä tai pliseeratulla sarongilla.

Kokonaisuuden täydentävät tietysti aurinkolasit. Forssalaisen optikko Kirkassilmän Emmi Lintonen kertoo retron muotoilun ja peilaavien lasien olevan muodissa.

-Laseista löytyy myös eläinkuosia, Lintonen vinkkaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic