Lounais-Häme

Reppu- ja penaalikeräys on taas käynnissä – Lahjoituksella voi auttaa vähävaraisen perheen koulutielle lähtijää

Reppu- tai penaalilahjoituksen ekaluokkalaiselle voi tehdä pankin konttorissa tai postitse.
Haluamme kiinnittää huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Lahti sanoo. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
– Haluamme kiinnittää huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Lahti sanoo. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät heinäkuun ajan koulureppuja ja penaaleja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden ekaluokkalaisille.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeita, kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Reppujen toivotaan olevan uusia ja siististi pakattuja. Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille.

Reput jakoon diakoniatyön ja sosiaalitoimen kautta

Lounais-Hämeessä lahjoituksen voi toimittaa Osuuspankin Forssan, Someron ja Urjalan konttoreihin aukioloaikoina.

Lahjoittaminen on mahdollista myös Pohjola-sairaaloissa ja koronatilanteen lisäksi postitse osoitteeseen Reppukeräys, PL 308, 00013 OP.

– Meille OP Lounaismaassa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, markkinointipäällikkö Tarja Lahti sanoo tiedotteessa.

Forssan ja Tammelan alueella ei ole HOPEn toimipistettä, joten reppujen jako tapahtuu diakoniatyön ja sosiaalitoimen kautta.

Pohjola Vakuutus osallistuu myös keräykseen lahjoittamalla jokaiseen reppuun ledvalon valaisemaan turvallista koulutietä.

Apua saa, kun elämässä on haasteita

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli Suomessa vähävaraisissa perheissä. Tukea tarvitsevien määrä on todennäköisesti vain kasvanut.

– Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin, kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila toteaa.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Viime syksynä reppuja jaettiin lähes 3 000 lapselle.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic