Lounais-Häme

Reppuja koulutielle lähteville

Hope ry ja OP ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. OP Lounaismaan toimialueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin mihin tahansa konttoriin aukioloaikoina.

-Me emme ehtineet aloittaa ihan kuukauden alussa, koska OP Lounaismaan alueella ei ole Hopen toimivaa yhdistystä. Turun yhdistyksen kautta pystymme toimittamaan reput ja tarvikkeet niitä tarvitseville. Hopella on omat verkostonsa selvittää, ketkä lahjoitusten tarpeessa ovat, kertoo OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Heino.

Osuuspankin Forssan konttoriin lahjoitettavan repun päätymistä forssalaiselle koululaiselle Heino ei uskalla luvata. Hän kuitenkin painottaa, että kaikki OP Lounaismaan konttoreihin lahjoitetut tavarat päätyvät pankin toimialueelle.

Vielä tässä vaiheessa pankin rooli on ottaa vastaan lahjoituksia.

-Meillä on kuitenkin mietinnässä, miten voisimme osallistua. Ajatuksia on ollut muun muassa some-kanavien kautta järjestää jotain mukavaa, Heino kertoo.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

-Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Lahjoitukset voi toimittaa 31. heinäkuuta asti OP Lounaismaan Forssan, Someron, Salon tai Perniön konttoriin tai postitse osoitteella Turuntie 7, 24100 Salo. OP toimittaa reput Hope ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille. FL

Yhteiseksi hyväksi
Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry perustettiin 2009 Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonTavoitteena antaa lapsille Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen.20 paikallista Hopea eri puolilla SuomeaJakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksiaJakaa lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic