Lounais-Häme Lounais-Häme

Ilmoittautuminen Jokiläänin kansalaisopiston ja Wahren-opiston kursseille alkaa tällä viikolla

Jokiläänin kansalaisopiston tulevan lukuvuoden teemana on "opintopoluilla luonnollisesti".
Jokiläänin kansalaisopiston kurssitarjonnassa on tänäkin lukuvuonna tarjolla erilaisia käden taitojen kursseja. Kuvassa opiston vuoden 2018 tilkkutyö-kurssin opettaja Sari Wenning ja Maili Tonteri (edessä). Kuva: Tapio Tuomela
Jokiläänin kansalaisopiston kurssitarjonnassa on tänäkin lukuvuonna tarjolla erilaisia käden taitojen kursseja. Kuvassa opiston vuoden 2018 tilkkutyö-kurssin opettaja Sari Wenning ja Maili Tonteri (edessä). Kuva: Tapio Tuomela

Ilmoittautuminen Jokiläänin kansalaisopiston tulevan lukuvuoden kursseille alkaa keskiviikkona 17. kesäkuuta kello 18. Ilmoittautumaan pääsee opiston nettisivujen kautta. Forssassa ja Tammelassa toimivan Wahren-opiston kurssi-ilmoittautuminen puolestaan käynnistyy 18. kesäkuuta klo 9.

Jokiläänin kansalaisopistossa tulevan lukuvuoden teemana on ”opintopoluilla luonnollisesti”. Kurssitarjonnan osalta se tarkoittaa laajaa kattausta erilaisia luontoaiheisia kursseja. Vanhat, tutut suosikkikurssit löytyvät kuitenkin edelleen kurssivalikoimasta kurssiuutuuksien joukosta.

Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori Timo Mäntyrannan mukaan luonto-teema nousi lukuvuoden hallitsevaksi teemaksi, sillä kurssitarjonnasta löytyi jo ennen teeman valitsemista runsaasti luontoaiheista opetusta. Syksyllä luvassa on muun muassa sienikurssi ja retkeilykurssi. Keväällä opisto puolestaan johdattaa opiskelijansa lintujen tunnistamisen ja kesäkukkien hoidon saloihin.

– Teemme tulevana lukuvuonna entistä enemmän yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa. Tulossa on myös ilmainen, 12 luennon luentosarja, jossa yleisö pääsee kuulemaan esimerkiksi eläinten hyvinvoinnista ja perinnekasveista, vs. rehtori kertoo.

Luontokurssien lisäksi tarjolla on lukuisia muita kursseja. Tulevana lukuvuonna opistolla pääsee tutustumaan erilaisiin ruokakulttuureihin yhdestä opetuskerrasta koostuvien lyhytkurssien avulla. Luvassa on myös perinteisiä käden taidon kursseja, kuten esimerkiksi tekstiili- sekä puu- ja metallityön kursseja.

– Suuren suosion saavuttanut musiikin yksilöopetus jatkuu tulevana lukuvuotena. Yhdeksi kurssisuosikiksi on noussut myös Ypäjällä järjestettävä nahkatöiden kurssi, Mäntyranta toteaa.

Lukuvuoden uutuuksia ovat myös kirjaston kanssa yhteistyössä järjestettävät luku- ja kirjoituskurssit.

Jokiläänin kansalaisopistolla uuteen lukukauteen suunnataan positiivisen tunnelmin huolimatta siitä, että kevätlukukausi päättyi odotettua aiemmin koronatilanteen vuoksi. Opetuksen on tarkoitus alkaa syyskuun puolivälissä.

– Toivon, että pääsemme aloittamaan opetuksen normaalisti. Tulevan lukuvuoden suunnittelun osalta meidän on ollut pakko elää hetkessä ja luottaa siihen, että koronatilanne sallii kurssien järjestämisen, vs. rehtori pohtii.

Epävarman tilanteen vuoksi opettajilta on tiedusteltu heidän mahdollisuuksiaan etäopetuksen tarjoamiseen. Rehtorin mukaan kansalaisopiston kurssitarjotin on niin laaja, että kaikki kurssit eivät taivu etäopetuksen puitteisiin.

– Osa kursseista on sellaisia, että niissä väistämättä tarvitaan oppilaskontakti. Toivotaan, ettei sellaista tilannetta tule enää, että joudumme turvautumaan pelkästään etäyhteyksiin, Mäntyranta summaa. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic