Lounais-Häme Tammela

Reunasen sisarukset Lili ja Luna sekä Neea Karhu voittivat Ilveksessä ringettekultaa

FoPS-kasvatit isossa roolissa Ilveksen B-nuorten Suomen mestaruudessa.
Ilveksessä pelaavat FoPS-kasvatit voittivat B-nuorten SM-kultaa. Vasemmalta Lili Reunanen, Neea Karhu ja Luna Reunanen. Kuva: Timo Kupiainen
Ilveksessä pelaavat FoPS-kasvatit voittivat B-nuorten SM-kultaa. Vasemmalta Lili Reunanen, Neea Karhu ja Luna Reunanen. Kuva: Timo Kupiainen

Ilveksessä pelaavat forssalainen Neea Karhu ja tammelalaiset sisarukset Lili ja Luna Reunanen voittivat viikonvaihteessa B-nuorten SM-kultaa. Jännittävässä loppuottelussa Ilves voitti Hyvinkään Ringetten lukemin 4–3.

Tampereen Tesomalla pelatussa vauhdikkaassa finaalissa ensimmäinen erä mentiin ilman maaleja. Toisessa erässä Hyvinkää pääsi jo 0–2-johtoon, mutta Ilves nousi niukkaan voittoon kahden viimeisen erän aikana.

– Olemme aiemminkin nousseet tiukoissa tilanteissa tappiolta voittoon. Tiesin, että peli alkaa kääntyä, kunhan tytöt saavat vain sen ensimmäisen maalin tehtyä, kertoo voittoisassa Ilveksessä apuvalmentajana toimiva Tommi Reunanen.

Ilveksen ikäluokka on tottunut menestykseen.

– Viime vuonna tuli kultaa C-nuorissa, nyt B:ssä, Reunanen sanoo.

 

Ilves pelasi B-nuorten SM-sarjassa tasaisen vahvan kauden. Joukkue hävisi kauden mittaan ainoastaan kaksi ottelua.

Joukkue sijoittui SM-karsinnassa toiseksi samoin pistein kuin sarjan voittanut Helsinki Ringette. Varsinaisessa SM-sarjassa Ilves olikin jo selvä ykkönen ennen Helsinkiä ja Hyvinkäätä.

Välierissä Ilves möyhensi VG-62:n Naantalista 12–2 ja loppuottelussa kaatui Hyvinkää edellä mainituin 4–3-maalein.

– Joukkue on erittäin vahva hyökkäyspelaamisessa, pystymme tekemään paljon maaleja. Meillä on myös kaksi todella hyvää maalivahtia, kumman vaan voi aina pistää huoletta maalille. Lisäksi meillä on leveä materiaali, pelaajia riittää kolmeen kovaan kentälliseen, kun useimmilla joukkueilla on vain yksi tai kaksi hyvää kentällistä.

Tommin tyttäret Lili ja Luna pelasivat Ilveksessä toisen kautensa, Neea Karhu oli mukana tamperelaisjoukkueessa ensimmäistä kauttaan. FoPS-kasvatit tekivät hyvää jälkeä, tehopisteitä tuli kovissa peleissä reipasta tahtia.

– Tytöt pelasivat erinomaisen kauden isossa roolissa.

 

Pelaajakolmikko ja valmentaja Tommi Reunanen aikovat jatkaa Ilveksessä. Organisaatio on toimiva, eikä ajaminen Tampereelle ole käynyt liian raskaaksi.

– Täytyy antaa ruusuja vaimolle, sillä hän on mahdollistanut tämän harrastamisen.

Joukkuetta on myös mukava valmentaa. Pelaajat ovat motivoituneita ja tekevät paljon töitä kehittyäkseen.

– Tämä joukkue on todella kilpailuhenkinen. Tämä on täyttä kilpaurheilua, tytöt tietävät, mitä menestykseen vaaditaan, Reunanen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic