Lounais-Häme

Ricciardo valloitti F1-paalupaikan Meksikossa

Mexico City
27.10.2018, 22:30

Urheilu-uutiset

Red Bullin Daniel Ricciardo rynnisti paalulle formula ykkösten aika-ajoissa Meksikossa. Paalupaikka on australialaiselle Ricciardolle kauden toinen ja uran kolmas. Ricciardo on aiemmin ollut paalulla Monacossa 2016 ja 2018.
Harjoituksia hallinnut Ricciardon tallikaveri Max Verstappen joutui tyytymään kakkospaikkaan 26 tuhannesosaa hitaampana. Red Bull valtasi eturivin ensi kertaa sitten Austinin 2013.
Verstappen ei ole pystynyt vielä valtaamaan lyhyellä F1-urallaan paalupaikkaa. Paalupaikan menettäminen aivan kolmannen osion lopussa harmitti silminnähden 21-vuotiasta hollantilaista.
Vaikka Red Bull osoitti nopeutensa kaikissa kolmissa harjoituksissa, oli juuri Ricciardon paaluvire sittenkin yllätys. Leveästi hymyilevänä miehenä tutuksi tullut Ricciardo vaihtaa ensi kaudeksi tallia Renault’lle.
Aika-ajojen kolmas oli Mercedeksen Lewis Hamilton, joka jäi Ricciardosta 0,135 sekuntia. Hamilton metsästää sunnuntaina kisassa uransa viidettä maailmanmestaruutta. Se tulee, jos britti kaasuttaa seitsemän sakkiin.
– En uskonut meidän olevan näin korkealla aika-ajojen jälkeen. Tämä oli parasta, mihin pystyimme. Red Bullien takaa lähteminen ei ole huono juttu, Hamilton summasi ratahaastattelussa.
Suomalaiset eivät päässeet huippuvauhtiin aika-ajoissa.Mercedeksen Valtteri Bottas oli ykkönen ensimmäisen osion jälkeen, mutta tipahti lopulta viidenneksi. Bottaksen moottori vaihdettiin aika-ajoihin.
– En saanut sellaista täydellistä kierrosta. Red Bullit vaikuttavat kovemmilta kuin mitä odotettiin, Bottas pohti C More -kanavalla.
Viime sunnuntaina Yhdysvaltain Austinissa voittoa juhlinut Ferrarin Kimi Räikkönen oli kuudes.
– Ei saatu yhtään kunnon kierrosta. Ei osunut kaikki kohdalleen, Räikkönen kertoi C Morelle.
Sunnuntaina kisa alkaa Suomen aikaa kello 21.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic