Lounais-Häme Forssa

Riemukasta temmellystä ja lapsiperheiden laatuaikaa – Lapsiperhelauantai kruunasi syyslomaviikon

Lapsiperhelauantai houkutteli perheet yhteisen ajan viettoon Urheilutalo Feeniksiin.
Meri-Tuuli Koivuniemen Lapsiperhelauantain suosikiksi nousi trampoliini. Myös hänen vanhempansa Kirsi Rannikko ja Matti Koivuniemi olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Meri-Tuuli Koivuniemen Lapsiperhelauantain suosikiksi nousi trampoliini. Myös hänen vanhempansa Kirsi Rannikko ja Matti Koivuniemi olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tomas Sjöberg telmii innoissaan Forssan kaupungin varhaiskasvatuksen järjestämällä temppuradalla. Tasapaino-rastilla hänen tehtävänsä on pomppia tasapaino-lelun avulla muutaman metrin pituisen patjan päästä päähän.

Leikin tiimellyksessä tarmokas radan suorittaja kaatuu, mutta se ei haittaa tahtia. Hän nousee pystyyn ja aloittaa alusta. Viimein yritys palkitaan ja Tomas suorittaa rastin onnistuneesti loppuun. Nuorimies suuntaa kohta seuraavia haasteita, uutta puuhapistettä.

Lapsiperhelauantai on Tomakselle tuttu tapahtuma, sillä hän on osallistunut puuhapäivään joka vuosi. Tänä syksynä pojan seuraksi oli lähtenyt hänen äitinsä Alina Sjöberg.

– Lapsiperhelauantai on kaikin puolin mukava tapahtuma. Tänä vuonna se sai erityisen merkityksen, sillä ilmoitimme Tomaksen Lapsiperhelauantaissa salibandyjoukkueeseen. Ensi viikolla hänellä alkaa uusi harrastus, johon tapahtuma hänet innoitti, Tomaksen äiti iloitsee.

Tomas Sjöbergin mielestä tasapaino-rasti oli haastava, mutta hauska. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tomas Sjöbergin mielestä tasapaino-rasti oli haastava, mutta hauska. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tomaksen suorittaessa tasapaino-rastia, Feeniksin liikuntasalin toisella puolella, Forssan Salaman toimintapisteellä on menossa tarkkuusheitto. Meri-Tuuli Koivuniemi on päässyt äitinsä Kirsi Rannikon ja Isänsä Matti Koivuniemen kannustamana tarrapallon heiton makuun. Pehmeä pallo lentää kohti suurta, kankaista maalitaulua ja tyttö hihkuu riemusta. Osumia satelee yritys yritykseltä enemmän.

Koivuniemen ja Rannikon perhe oli mukana Forssan kaupungin järjestämässä Lapsiperhelauantaissa ensimmäistä kertaa. Rannikko huomasi tapahtuman ilmoituksen ja se houkutteli perheen paikalle. Heidän mielestään Lapsiperhelauantain kaltaisia tapahtumia saisi olla Forssassa useamminkin.

– Olen kotoisin Salosta, jossa järjestetään lapsille peuhupäiviä jopa viikoittain. Olisi hienoa, jos forssalaisille lapsiperheille olisi tapahtumia esimerkiksi muutaman kerran kuukaudessa, Rannikko pohtii.

Aamupäivän aikana perheen tavoitteena oli kiertää kaikki urheilutalon puuharastit.

– Meri-Tuulin suosikkipuuhaa on pomppiminen. Uskon, että palaamme trampoliini-rastille vielä muutamankin kerran päivän aikana, Matti Koivuniemi arveli.

 

Forssan Salaman esittelypisteen vastaava, nuorisovalmennuspäällikkö Atte Lahti on tyytyväinen tapahtumapäivään. Hänen mukaansa Lapsiperhelauantai tarjoaa seuroille hyvän mahdollisuuden esitellä toimintaansa.

– Tämänkaltaiset tapahtumat ovat matalan kynnyksen tilaisuuksia tutustua urheiluseurojen toimintaan. Hienointa olisi, jos joku innostuisi tapahtuman perusteella yleisurheilusta, Lahti kiittelee.

 

Lapsiperhelauantai on muodostunut jo syyslomaperinteeksi, sillä se järjestettiin tänä vuonna kymmenettä kertaa. Forssan kaupungin liikuntasihteeri Pauliina Jolankin mukaan tapahtuma on mukava järjestää, sillä yhteistyö urheiluseurojen ja muiden lasten parissa toimivien yhdistysten kanssa toimii saumattomasti. Useasti mukana olleet toimijat tuntevat tapahtumakonseptin hyvin ja osaavat sen pohjalta luoda toimintapisteilleen uutta puuhaa lapsiperheille.

– Tänä vuonna esimerkiksi Uimaseura on mukana ensimmäistä kertaa. Joka vuosi tapahtumaan tulee mukaan joku uusi toimija, liikuntasihteeri kertoo.

Anni Sallinen suoritti mallikkaasti kangasputkista toteutetun temppuradan.

Vuosittain Lapsiperhelauantai tavoittaa noin tuhat kävijää. Tapahtuman tavoitteena on Jolankin mukaan tarjota perheille hauskaa yhteistä tekemistä ja mahdollisuuden yhteisen ajanviettoon. Liikuntasihteeri toivoo myös, että tapahtumasta tarttuisi perheiden mukaan vinkkejä siitä, millaista puuhaa lapsille voi kotioloissakin järjestää.

– Uskon, että tapahtuma auttaa vanhempia huomaamaan, millaisista asioista oma lapsi on kiinnostunut. Toisaalta se on myös tapa pysähtyä, viettää lapsen kanssa aikaa ja olla läsnä. Nykypäivänä tuntuu, että varsinkin lapsiperheillä on jatkuvasti kiire jonnekin, Jolanki pohtii. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic